Nederlands Stripmuseum – Groningen

Museum

Locatie

Westerhaven 71
9718 AC Groningen
0900-0200 (€0,20/m.)
Nederlands Stripmuseum

Introductie

Maak kennis met diverse bekende Nederlandse striphelden zoals Erik de Noorman, Agent 327, Tom Poes en Ollie B. Bommel in het Nederlanse Stripmuseum in Groningen. Dit is echter een kleine greep uit de vele bekenden die je zult tegenkomen in het museum. Het varieert er van hedendaagse helden tot figuren waar opa en oma nog allerlei avonturen mee beleefd hebben in hun jeugd.

Absoluut doen

De collectie Nederlandse stripfiguren, die je kunt vinden in het doolhof. Donald Duck, Suske & Wiske, Jan Jans & de kinderen, Paulus de Boskabouter en nog vele anderen zijn er te bewonderen. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de Nickelodeonhoek, waar al je tv-vriendjes te zien zijn zoals SpongeBob Squarepants, Avatar en Dora.

Aanraders

Ga in de carrousel en je stapt via deze multimediatentoonstelling zo de huiskamer van Jan, Jans en de Kinderen in. In deze tentoonstelling komen de figuren pas echt tot leven.

Ook leuk

In het museumgedeelte komen de krantenstrips van toen en nu allemaal aan bod. Zo is er bijvoorbeeld ook het oudste stripinformatieblad van Nederland te bekijken: Stripschrift.

Laat maar zitten

(Geen informatie)

Geschikt voor…

Het is een waar festijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Tot een jaar of 17 is het stripmuseum een leuke ervaring voor kinderen. Verder is het uiteraard ook een geschikt uitje voor striptekenaars.

Ongeschikt voor…

Vanaf 18 jaar is het een beetje rommelig en saai te noemen. Ook met babies kun je er eigenlijk weinig gaan doen, want daar hebben ze eigenlijk niks interessants voor.

Tips en trucs

Het Centraal Station van Groningen ligt op 10 minuten loopafstand van het museum en dan heb je ook niets te maken met parkeren en dergelijke.

Prijs oordeel

De prijs is niet echt hoog, maar je moet dan wel echt een liefhebber zijn van strips.

Lengte bezoek

Als je er een halve dag voor uit hebt getrokken om het museum te zien, dan zit je goed. Langer dan enkele uren hoef je er echt niet rond te lopen om alles bekeken te hebben.

Goed om verder te weten

Kinderen kunnen er direct aan de slag in het atelier. Ze leren een echt stripgezicht te tekenen. In het museum hebben ze jaarlijks wisselende exposities en tentoonstellingen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In het museum zelf staan er enkele koffie- en frisdrankautomaten. Overnachtingen zijn er te boeken in de directe omgeving. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij het Best Western Cityhotel of het Golden Tulip Paterswolde-Groningen.

Praktische info

Het museum is iedere dag van het jaar voor publiek geopend. Met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, want dan zijn ze gesloten. Voor het meest actuele kun je het beste de website in de gaten houden.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019