Openluchtmuseum – Ootmarsum

Museum

Locatie

Smithuisstraat 2
7631 GH Ootmarsum
0541 293099
Openluchtmuseum – Ootmarsum

Introductie

Het openluchtmuseum het Land van Heeren en Boeren is te vinden in Ootmarsum. Een leuke manier om in de buitenlucht te zien hoe het er vroeger aan toe ging. Erg leerzaam voor de kinderen en tevens een fijne herinnering voor de oudere bezoeker.

Absoluut doen

Ga naar de oude wasstraat en kijk hoe de machines draaien of ga naar de meubelmaker en zie hoe een stoel in elkaar wordt gezet door een van de museumbewoners.

Aanraders

Neem eens een kijkje bij de boerderij en zie hoe hier de beesten leven in en rondom het oude huisje.

Ook leuk

Flora, een jaarlijks bloemenfestijn voor jong en oud. Kijk wat je kunt doen met bloemen en zie hoe het maken van mooie kunstwerken op wagens in zijn werk gaat. Ook zijn er leuke leerzame exposities. En tijdens de kerstdagen wordt er een kerstspel opgevoerd.

Laat maar zitten

(geen advies)

Geschikt voor…

Iedereen tot een jaar of 16 jaar kan er zijn ogen uitkijken en voor grootouders en ouders zijn er voldoende momenten waarbij allerlei herinneringen boven komen. Voor kinderen boven de 16 jaar is het waarschijnlijk niet spannend en interessant genoeg.

Ongeschikt voor…

Helaas is het ook hier van belang dat het weer meewerkt, want als het koud is en het regent dan blijft er van een leuke dag weinig over in de buitenlucht.

Tips en trucs

Omdat het een vrij groot park betreft en de diverse dingen vaak ver uit elkaar liggen, is het niet onverstandig om voor de kinderen een kinderwagen mee te nemen.

Prijs oordeel

De prijs is laag, want voor nog geen vijf Euro heb je overal toegang in het gehele park.

Lengte bezoek

Het is niet bepaald een park waar je je een hele dag lang kunt vermaken, maar in enkele uurtjes tot een halve dag heb je alles wel gezien en meegemaakt hier.

Goed om verder te weten

(geen informatie)

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Bij Gasterij De Weemhof kun je eten. Overnachten is er niett mogelijk, maar voor die halve dag is het ook niet echt noodzakelijk. Wel is het uiteraard een idee om in de buurt een hotelletje te boeken om vervolgens ook een half dagje te reserveren voor een bezoek aan het openluchtmuseum.

Praktische info

Het park is gedurende de maanden december en januari enkel geopend tijdens de weekenden. Voor de meest actuele openingstijden is het verstandig om de website in de gaten te houden.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019