Amsterdam – Sensation

Indoor dance-evenement in de Amsterdam Arena.

Locatie

ArenA Boulevard 1
1101 AX Amsterdam Zuidoost
0900-3006000
Amsterdam – Sensation

Introductie

Sensation is het grootste indoor dance-evenement in de Amsterdam Arena. Het evenement staat ieder jaar garant voor een avond met top-DJ’s, immense decors, spectaculaire lichtshows, live-acts en vuurwerk. De muziek is het beste wat de lichtere stijlen op dit moment te bieden hebben zoals: trance en latinhouse. Het tien uur durende evenement wordt bezocht door duizenden bezoekers van over de hele wereld. Sensation White is vanaf 2005 voor het eerst ook buiten Nederland gevierd. Inmiddels is het een internationaal feest dat wereldwijd in 15 landen gevierd wordt.

Absoluut doen

De dresscode is wit. Dit is absoluut verplicht om binnen te komen. Vuurwerk, danseressen, goede wereldberoemde DJ’s, een menigte gekleed in het wit, acrobatiek en imposante decors zijn allemaal mooie dingen die je moet hebben gezien.

Aanraders

Meer dan 3 maanden van te voren wordt de line-up bekendgemaakt. De mystery DJ blijft echter onbekend tot op de dag zelf. Deze wordt op een spetterende manier onthuld. In 2009 werd alweer de 10e editie gehouden. Sensation heeft verschillende arrangementen in Amsterdam inclusief overnachtingsaccommodatie, vervoer en een toegangskaart. Deze kaarten zullen eerder verkocht worden dan de locale verkoop.

Ook leuk

De wereldpremière in meer dan 15 landen is prachtig. Elk jaar worden er landen bijgehaald of afgenomen op de lijst van locaties. Altijd is de dresscode White en wordt hetzelfde thema doorgevoerd.

Laat maar zitten

Liever iets hardere muziek? In 2002 vond de eerste Sensation Black editie plaats. Een evenement met hardere housestijlen. Deze happening vindt plaats op een andere datum en tijd.

Geschikt voor…

Feestgangers vanaf 18 jaar of 17 jarigen die in dat jaar 18 worden zullen een geweldige tijd hebben.

Ongeschikt voor…

Voor kleine kinderen, senioren of volwassenen met kleine kinderen, muziekhaters en probleemmakers kunnen maar beter een andere bezigheid zoeken.

Tips en trucs

Betalen in de arena doe je met een betaalsysteem van Arenacard. Je kunt ze halen bij de blauwe automaten in de Amsterdam Arena zelf. Oordopjes, voor bescherming tegen eventuele gehoorbeschadiging is zeker geen overbodige luxe hier.

Prijs oordeel

Er zijn verschillende kaarten mogelijk zoals staanplaatsen, veldkaarten, een ticket dat geldig is voor een hotelovernachting inclusief ticket, een Sensation – VIP Deluxe, een kaartje Arrangement Arena. Verder is zijn er ook mogelijkheden met een skybox. Deze kaarten zijn best prijzig.
De reguliere kaarten op het veld kostten in 2009 € 69,-. Reminder: 3 maanden van tevoren start de online kaartverkoop. Wees er op tijd bij!

Lengte bezoek

Gedurende een periode van zo’n 8 à 10 uur kun je komen feesten in de Arena.

Goed om verder te weten

Uit zo’n 48 verschillende landen komen mensen naar dit spektakel. De makers van Sensation, maken ook black & white mogelijk in de wereldtour.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Je kan gratis gebruikmaken van de WC. Er zijn maar liefst 50 eet- en drinkpunten. Verder zijn er 2 Sensation merchandise shops. Voor overnachting zijn er mogelijkheden te over.

Praktische info

De deuren zijn open vanaf 21:00 uur. Een officiële opening volgt om 22:30 uur tot einde van de show om 06:00 uur ‘s-morgens de volgende dag. Bezoek de website om op de hoogte te blijven van de laatste informatie.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019