Lowlands

Inmiddels heel bekend festival met heel veel muziek, theater, workshops en natuurlijk gewoon relaxen in de Flevopolder.

Locatie

Evenemententerrein Walibi World. Op de Spykweg 30
8256 RJ Biddinghuizen
+31 6 2055 3900
Lowlands

Introductie

Een driedaags cultureel evenement met onder andere alternatieve muziek, film en literatuur. Lowlands is ook een kampeerfestival met goede faciliteiten en tientallen restaurants. Dit festival vindt jaarlijks plaats bij het evenementenpark van Walibi World in Biddinghuizen.

Absoluut doen

Op Lowlands moet je zijn voor de nieuwste alternative, rock, pop en dance. Op de negen overdekte podia zijn zo ongeveer 150 live optredens te zien en te horen van bands, artiesten en DJ’s.

Aanraders

Naast de muziek is er op Lowlands ook veel te beleven op het gebied van theater, film en beeldende kunst.

Ook leuk

Met jaarlijks een bezoekersaantal van ruim 55.000 is het bewijs geleverd dat het leuk is. Je kunt vrij rondlopen over het festivalterrein, op de camping of je kunt even een kijkje gaan nemen bij het Lowlands Café.

Laat maar zitten

Walibi World ligt pal naast het festival. Je kunt hiervoor een los ticket kopen, maar er is ook een combinatiepakket mogelijk waarbij je zowel op het festival als in het park mag komen.

Geschikt voor…

Jongeren vanaf 16 jaar hebben hier een geweldige tijd, maar in de praktijk bestaat het publiek voornamelijk uit mensen tussen de 18 en 24 jaar. Volwassenen alleen of stellen of hele groepen zijn er ook zeker wel te vinden op het festival.

Ongeschikt voor…

Voor de kinderen die nog geen 16 jaar zijn is dit duidelijk nog niet geschikt.

Tips en trucs

En goede tip is dat je snel moet zijn met het bestellen van de kaarten daar het altijd erg snel uitverkocht is. Vaak is een succesvol optreden op Lowlands een voorbode van een doorbraak naar het grote publiek.

Prijs oordeel

Het is duur en alleen online of telefonisch te bestellen. Het kaartje bestaat tevens uit de overnachting op de camping en het vervoer erheen en terug.

Lengte bezoek

Het festival duurt drie dagen en je verveelt je er werkelijk geen moment.

Goed om verder te weten

Het is eveneens mogelijk om met een caravan, camper of vouwwagen op de camping te komen. Er zijn dan wel enkele regeltjes waaraan voldaan moet worden.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Lowlands is behalve een festival ook een kampeerterrein en er zijn tientallen restaurants.

Praktische info

Het is van vrijdag tot en met zondag. De diverse gebieden zijn op verschillende tijden geopend. Kijk hiervoor op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019