Aalden – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Aalden. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Aalden ligt ongeveer in het midden tussen Assen en Emmen.

Tips en aanbevelingen

Op het grondgebied van Aalden is opvallend weinig bos te vinden. Ten zuidwesten, richting Meppen, of ten oosten van Aalden kom je indien gewenst in genoeg bos terecht.

Kritische noot

Het grootste deel van Aalden is vrij nieuw en daarmee niet bijster interessant. Ben je dus van plan hier een hele dag door te brengen, neem dan gerust wat puzzelboekjes mee.

Wat is er te doen/bekijken in Aalden?

Oud-Aalden

Aalden bestaat uit twee delen, gescheiden door de Aelderstraat. Het meest interessant is Oud-Aalden, een oud esdorp dat bestaat uit Saksische boerderijen waarvan een aantal rijksmonument zijn. Met name het zuidwestelijk deel is interessant en een omweg waard.

Jantina Hellingmolen (Aeldermeul)

De Jantinga Hellingmolen is een beltmolen die sinds 1891 aan de westzijde van Aalden aan de Molenwijk staat. Een voorganger was al in 1652 gebouwd. Deze is in 1835 vervangen door een koren- en pelmolen. Dit exemplaar brandt in 1890 tot de grond toe af. De huidige molen is in de loop der tijd meermalen gerestaureerd en sinds 1983 draait de molen op vrijwillige basis weer. Zaterdagmiddag is de molen geopend en in de molenwinkel zijn meelproducten te krijgen die overigens helaas niet in deze molen worden gemalen. Meer info: https://www.aeldermeul.nl/

Wandelroute De rode draad

Vanaf Oud-Aalden is in 2018 een wandelroute van 15 km uitgezet richting Oosterhesselen om daarna via Benneveld weer terug te keren naar Aalden. De route is bewegwijzerd en eventueel kun je een kleiner stuk doen door een doorsteek te nemen. Tijdens de wandeling passeer je speciaal voor deze route gefabriceerde banken waarop je uitzicht naar twee kanten hebt. Ook kom je langs een vogelkijkhut.

In de buurt van Aalden

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 21 april 2021