Anderen – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Anderen. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Anderen ligt een paar kilometer ten oosten van Assen.

Tips en aanbevelingen

De omgeving van Anderen is zeker de moeite waard; aan de noordwestzijde ligt het Balloërveld, aan de zuidoostzijde aan de andere kant van de N33 een uitgebreid bosgebied, en het Andersche Diep slingert vrolijk aan de westzijde door het landschap.

Kritische noot

Anderen bestaat al minstens 600 jaar en de eerste tekenen van bewoning zijn al van vele duizenden jaren geleden. De huidige omvang van Anderen weerspiegeld dat echter niet erg…

Wat is er te doen/bekijken in Anderen?

Centrum

Voor zover je van een centrum kunt spreken kun je in de paar straten die Anderen telt een vijftal rijksmonumenten vinden. Het zijn alle boerderijen en beslist de moeite waard.

Wandelspoor

Zo’n honderd jaar geleden tuften stoomtreinen ten zuiden van Anderen tussen Assen naar Gieten. Dat is al lang verleden tijd, maar op de oude spoorbaan ligt tegenwoordig een fiets-/wandelpad. Het traject tussen Assen en Gieten heet “wandelspoor” en is beslist niet onaardig. Wil je overigens nog meer wandelen dan kun je nog steeds, vrijwel geheel over de oude spoorbaan, tot aan Stadskanaal doorwandelen.

Knapzakroute K57

In een dubbele lus kun je via de knapzakroute K57 door zowel de noord- als zuidzijde van Anderen wandelen. Je komt onder andere bij het meanderende Andersche Diep, het Eexterveld en het Scheebroekenloopje. De totale route is 19 km, maar je kunt ook alleen de noordelijke of zuidelijke lus wandelen. Meer info: https://knapzakroutes.nl/bokd/overzicht-knapzakroutes/k57-anderen/

In de buurt van Anderen

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 16 maart 2021