Benneveld – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Benneveld. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Benneveld ligt op de Hondsrug in Drenthe tussen Assen en Coevorden.

Tips en aanbevelingen

Op de Hondsrug is veel bos te vinden, maar in Benneveld nu juist niet. Ga je echter westwaarts dan ben je in niet al te lange tijd in Boswachterij Gees. Ga je naar het noorden, dan ben je snel in het bos van Sleenerzand.

Kritische noot

Het dorp heeft geen kerk, school of winkels (meer). Ook veel boerderijen hebben hun agrarische functie verloren en daarmee is het voor de plaatselijke bewoners een slaapdorp geworden. Voor je rust kun je hier dus wel terecht.

Wat is er te doen/bekijken in Benneveld?

Dorpskern

De dorpskern van Benneveld is een beschermd dorpsgezicht. Rondom de brink staan oude boerderijen, op de brink eiken en linden. Hoewel het een bescheiden omvang heeft, is dit dorpje daarom toch wel de moeite waard.

Schaapskudde Benneveld

De schapen van Schaapskudde Benneveld zijn Drentse Heideschapen. Ze grazen in en om Benneveld op natuurterreinen en huisweiden. De wol wordt in de plaatselijke wolwerkplaats gebruikt om mee te vilten. Het wordt daar ook in de vorm van workshops gedaan. Meer info: https://www.schaapskuddebenneveld.nl/

Wandelroute De rode draad

Vanaf Oud-Aalden is in 2018 een wandelroute van 15 km uitgezet richting Oosterhesselen om daarna via Benneveld weer terug te keren naar Aalden. De route is bewegwijzerd en eventueel kun je een kleiner stuk doen door een doorsteek te nemen. Tijdens de wandeling passeer je speciaal voor deze route gefabriceerde tweezijdige banken waarop je uitzicht naar keuze hebt. Ook kom je langs een vogelkijkhut.

In de buurt van Benneveld

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 21 april 2021