Eesergroen – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Eesergroen. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Eesergroen ligt op de Hondsrug in Drenthe tussen Assen en Emmen.

Tips en aanbevelingen

Ben je geïnteresseerd in religie, dan zijn aan de Dorpsstraat 6 en 11 een oude kapel resp. kerk te vinden. Ze zijn beide al lang niet meer in gebruik.

Voor wandelaars loopt knapzakroute K41 door dit gebied. Onder andere doe je dan ook Westdorp aan. Meer info: https://knapzakroutes.nl/bokd/overzicht-knapzakroutes/k41-westdorp-eesergroen/

Kritische noot

De directe omgeving van Eesergroen bestaat uit nogal saai agrarisch landschap. Ga je wat verder, dan kom je letterlijk richting alle windstreken alsnog in het meer bosrijke gebied van de Hondsrug terecht. Eesergroen ontstond pas in 1882 als ontginningsdorp en eeuwenoude historie of gebouwen kun je dus op je buik schrijven. Het kanaal naar Eesergroen kwam in 1930 gereed maar Eesergroen is nooit echt groot gegroeid.

Wat is er te doen/bekijken in Eesergroen?

Centrum

Hoewel Eesergroen een zeer bescheiden dorp is, heeft het wel enige horeca. Je kunt ook neerstrijken bij het kanaal en haven dat in vroeger tijd Eeserveen via het kanaal Buinen-Schoonoord met de buitenwereld verbond. Tegenwoordig ligt een natuurpad langs het kanaal.

In de buurt van Eesergroen

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 8 april 2021