Geesbrug – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Geesbrug. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Geesbrug ligt ten oosten van Hoogeveen. Je kunt ook met de boot via de Verlengde Hoogeveense Vaart in Geesbrug komen, er ligt een keurige aanlegsteiger voor je klaar.

Tips en aanbevelingen

Geesbrug is nu niet echt een eindbestemming, maar de omgeving heeft het nodige te bieden. Zo is er voldoende natuur op de Hondsrug en plaatsen als Coevorden, Emmen en Hoogeveen zijn zo gek nog niet. Ben je op zoek naar zwemwater in de natuur, dan is Zwemplas Schoonhoven tussen Elim en Hollandscheveld niet ver weg.

Kritische noot

Geesbrug is een zogenaamd ontginningsdorp, dus ontstaan bij de ontginning in de 19e eeuw van de heidegronden nadat de Verlengde Hoogeveense Vaart dit gebied had ontsloten. Verwacht hier dus geen eeuwenoude historie maar wel overwegend open agrarisch landschap.

Wat is er te doen/bekijken in Geesbrug?

Hervormde kerk

Geesbrug is in het bezit van een voor deze plaats relatief oude kerk; de Hervormde kerk uit 1909. Hij staat aan de Coevorderstraatweg 32, ten zuidwesten van het hart van Geesbrug, vlakbij het industrieterrein. Hoewel het beslist een kerk van bescheiden formaat is, is het een kijkje waard. Ook het interieur met zijn klassieke banken is de moeite waard. Heb je niet de kans een blik binnen te werpen dan zijn er een aantal foto’s op de website van de kerk te zien. Meer info: https://pkngeesbrug.nl/

Boswachterij Gees

Ten noorden van Geesbrug ligt boswachterij Gees. De bossen zijn in de jaren 30 van de vorige eeuw aangelegd en zijn doorsneden met een flinke hoeveelheid paden. Aan de zuidzijde ligt een groot heidegebied van 70 hectare met de naam De hoge stoep. Meer info: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/gees

In de buurt van Geesbrug

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 22 april 2021