Odoornerveen – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Odoornerveen. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Odoornerveen ligt ongeveer 12 km ten noordwesten van Emmen in Drenthe.

Tips en aanbevelingen

Odoornerveen wordt gedomineerd door het Oranjekanaal en is daarmee recht als een liniaal. Het lijkt daarmee op andere verveningsdorpen zoals 1e en 2e Exloermond. Hoewel bijzonder om eens een keertje te zien, ben je snel uitgekeken. Gelukkig dat in de zeer nabije omgeving de boswachterijen van de Hondsrug op je liggen te wachten.

Kritische noot

Odoornerveen heeft een B&B met de zeer goed getroffen naam: “Eve niets”. Dat klopt al zo’n beetje vanaf het ontstaan van het dorp in 1843. Samen met de omgeving van het dorp zit je hier alsnog goed.

Wat is er te doen/bekijken in Odoornerveen?

Boswachterij Exloo-Odoorn

Direct ten westen van Odoornerveen ligt een bosgebied dat doorloopt van Exloo tot Odoorn en Borger. In dit bosgebied ligt hunebed D30 en, vrij dicht bij Borger, een Pingoruïne. Dat laatste is een ringvormige krater die is overgebleven nadat het ijs in de ondergrond, lang geleden, is gesmolten. Het aardigste onderdeel in dit bos, ook vlakbij Borger, is bosvak 165. Bij een novemberstorm in 1972 zijn in het hele bos veel bomen omgewaaid, maar alleen in dit bosvak is het niet opgeruimd. Je kunt er over paadjes doorheen dwalen en het ziet er heel anders uit dan de rest van het bos. Niet alleen mensen, maar ook flora en fauna vinden het hier maar wat fijn.

Schoonoord, Odoorn, Exloo en Borger

Odoornerveen ligt tussen diverse boswachterijen en aardige Drentse plaatsjes in. Heb je even genoeg van de boslucht dan zijn Schoonoord, Odoorn, Exloo en Borger niet ver. Nog iets meer stadse sferen zijn te vinden in Assen of het ook niet ver van hier gelegen Groningen.

In de buurt van Odoornerveen

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 10 mei 2021