Oudemolen (Drenthe) – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Oudemolen. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Oudemolen ligt aan de noordoostzijde van Assen:

Tips en aanbevelingen

Oudemolen zelf kan op zijn best fungeren als horeca-tussenstop. De natuur aan de oostzijde is de echte aanrader hier. Zin in meer stadse fratsen? Dan is Assen niet ver weg. Of, als je iets verder rijdt en ook precies de andere kant op, stad Groningen.

Kritische noot

Oudemolen zelf is niet veel meer dan een kruispunt met wat verspreide huizen. De natuur die je in de nabije omgeving kunt vinden maakt het helemaal goed.

Wat is er te doen/bekijken in Oudemolen?

Korenmolen de Zwaluw

In 1837 werd deze molen gebouwd aan de Molensteeg als opvolger van een omgewaaide standerdmolen die enigszins achter de huidige stond. Dit was overigens weer de opvolger van een watermolen die aan de Drentsche Aa heeft gestaan. Na de Tweede Wereldoorlog kende de molen afwisselende perioden van verval en restauraties waarna de gemeente uiteindelijk eigenaar werd. Tegenwoordig is er een groepje mensen die de molen draaiend houdt en tijdens de openingstijden is er meel te koop. Vanaf de molen is een wandeltocht uitgezet. Meer info: http://www.oudemolendezwaluw.nl/

Wandelen langs het Oudemolense Diep

Aan de Molensteeg is een parkeerplaats voor auto’s en fietsen. Vanaf dat punt is een wandeling van 7 km uitgezet met blauwe paaltjes. De route loopt langs het Oudemolense diep en is op sommige punten, afhankelijk van het weer, behoorlijk nat. Goede schoenen voor de grotendeels onverharde paden zijn dus wel een must. Daar krijg je dan heide, bos en het nodige waterleven voor terug. Meer info: https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/drentsche-aa/boswachterspad-oudemolense-diep

Leuk weetje

Aan de noordzijde van Oudemolen, langs de Hoofdweg, ligt een oud complex van defensie. In de tijd van de koude oorlog werden op talloze plaatsen in Nederland opslagplaatsen aangelegd voor enorme hoeveelheden materieel. In de afgelopen jaren zijn steeds meer complexen, waaronder ook deze, gesloten. Nog steeds valt de strenge ordening van gebouwen op dit terrein erg op. Je kunt het via Google Maps het mooist zien.

In de buurt van Oudemolen

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 2 maart 2021