Taarlo – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Taarlo. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Taarlo ligt aan de noordoostzijde van Assen.

Tips en aanbevelingen

Vanuit Taarlo gezien ligt de Hondsrug vooral aan het zuidoosten van het dorp en daar kun je van alles vinden op het gebied van natuur. Assen ligt als helemaal niet onaardige stad om de hoek en ten westen daarvan is Veenhuizen met zijn gevangenismuseum weer iets totaal anders.

Kritische noot

Taarlo wordt naar eigen zeggen al in het jaar 820 genoemd en bestaat dus inmiddels een dikke 1200 jaar. Als je hier rondkijkt is er maar één conclusie mogelijk: in die 1200 jaar is er niet al te veel gebeurd.

Wat is er te doen/bekijken in Taarlo?

Brink met ooievaarsnest

Taarlo is net als veel andere Drentse dorpen in het bezit van een brink. Wat echter heel bijzonder is is dat de brink wordt bewoond. In dit geval door ooievaars. Nu zijn ooievaars niet heel zeldzaam meer in Nederland, maar er zijn nog genoeg mensen die hiervoor van de fiets stappen. Dit is beslist geen verkeerde plek om dat nog eens te doen.

Taarlose Diep

Aan de oostzijde van Taarlo stroomt het Taarlose Diep, een beek die later overgaat in de Drentsche Aa. Samen met de heidevelden van het Balloërveld is dit een prima plek voor een wandel- of fietstocht.

In de buurt van Taarlo

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 10 maart 2021