Wezuperbrug – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Wezuperbrug. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Wezuperbrug ligt op de Hondsrug in Drenthe tussen Assen en Emmen.

Tips en aanbevelingen

Wezuperbrug heeft slechts een paar honderd inwoners maar dankzij een immens vakantiepark en wat kleinere campings kan het aantal (tijdelijke) bewoners behoorlijk oplopen. Dat heeft vooral te maken met de fraaie boswachterijen rondom Wezuperbrug hoewel er vast mensen zijn die de hele vakantie op het park blijven. Aan de westzijde ligt museumdorp Orvelte op slechts enkele kilometers afstand.

Kritische noot

Wezuperbrug is ontstaan in de tweede helft van de 19e eeuw na het graven van het Oranjekanaal. Voor het geval je op zoek gaat naar een immense brug, waar deze plek zijn naam aan te danken heeft, spaar je de moeite. Zelfs de oorspronkelijke brug was zeer bescheiden en tegenwoordig ligt een lelijk betonnen exemplaar over het Oranjekanaal dat hier nog steeds als een liniaal recht door het landschap snijdt.

Wat is er te doen/bekijken in Wezuperbrug?

Boswachterij Sleenerzand

Ten noorden, oosten en zuiden van Wezuperbrug zijn in de jaren 30 van de vorige eeuw, ten tijde van de grote crisis, als werkverschaffingsproject forse bospercelen aangelegd. Het bos bestaat uit met naald- en loofbomen, vennetjes en heidevelden. Tegenwoordig kun je er doorheen wandelen van De Kiel tot aan Sleen aan toe. Ondertussen kom je bosmeertjes tegen en in het zuiden langs de weg tussen Schoonoord en Noord-Sleen hunebed D49.

In de buurt van Wezuperbrug

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 13 april 2021