Zeegse – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Zeegse. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Zeegse ligt ten noordoosten van Assen:

Tips en aanbevelingen

Als passant zit je hier best goed, zeker als je niet vergeet te genieten van de natuur aan met name de oostzijde van het dorp.

Kritische noot

Zeegse als dorpje op zichzelf heeft feitelijk niet veel om het lijf. De omgeving maakt het hier meer dan goed en het is dan ook geen wonder dat hier ruimschoots voldoende onderkomens op campings en huisjesparken zijn te vinden.

Wat is er te doen/bekijken in Zeegse?

Brink

Midden in het verder zeer bescheiden Zeegse is een brink. Stel je er niet al te veel bij voor maar voor veel passanten is het vanwege de omliggende horeca wel een plek om de auto of fiets te parkeren en aan te schuiven onder een parasol. Ook van de campings en huisjesparken hier vlakbij is de nodige klandizie te verwachten waardoor het aantal personen in dit stukje van Zeegse het aantal inwoners met gemak kan overstijgen.

Zeegserloopje met labyrint

Ten noorden van Zeegse meandert het Zeegserloopje. Uiteindelijk eindigt deze beek in het Westerdiep die even later overgaat in de Drentsche Aa. De namen kun je wellicht laten voor wat het is, maar hier rondstruinen is absoluut een goed idee.

Zeegser duinen

Aan de oost- en zuidzijde van Zeegse, tegen Zeegse aan, ligt een strook bos. Het heeft geen enorme omvang maar het is de moeite waard om de wandelschoenen voor aan te trekken of op de fiets te doorkruisen. In het bos is nog een stukje van de vroeger veel uitgebreidere Zeegse duinen (zandverstuivingen) te zien. Naar eigen zeggen staat hier ook de mooiste boom van Drenthe, oordeel zelf.

Nationaal Park Drentsche Aa

Aan de oostzijde van het dorp Zeegse ligt Nationaal Park Drentsche Aa. Het riviertje Aa figureert in flink wat kruiswoordpuzzels maar is hier dus inclusief omliggend gebied in het echt te bewonderen, hoewel op deze plaats de term Schipborsche Diep voor het vrolijk slingerende water wordt gebruikt. Daarnaast kom je hier in een oud landschap met bossen, zandmeren en langs vennen en beken. Het is een fraai bewaard esdorpenlandschap waar Zeegse met zijn Brink zeker bij past. Meer info: https://www.drentscheaa.nl/

In de buurt van Zeegse

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 2 maart 2021