Zwinderen – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Zwinderen. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Zwinderen ligt langs de A37 ten oosten van Hoogeveen. Via de Verlengde Hoogeveense vaart kun je als je wilt ook met de boot in Zwinderen komen.

Tips en aanbevelingen

Het bosbad, hoewel een vrij gewoon zwembad, wordt ook door vakantiegangers in de zomer bezocht en is waarschijnlijk de belangrijkste reden om naar Zwinderen af te reizen.

Langs de Verlengde Hoogeveense vaart staan een aantal monumentale boerderijen waarvan sommige rijksmonument zijn. De moeite waard.

Op de brink ligt een kei ter herinnering aan 775 jaar Zwinderen (1217-1992).

Kritische noot

Voor het geval je hier van plan ben van de fiets te springen op zoek naar sprankelende horeca en evenementen; doe maar niet.

Wat is er te doen/bekijken in Zwinderen?

Bosbad Zwinderen

Aan de westzijde van Zwinderen ligt in het bos, zoals je waarschijnlijk al had verwacht, een zwembad. Het is echter geen natuurbad. Dit verwarmde openlucht bad met drie verschillende bassins is geopend van eind april tot begin september. Uiteraard is er een groot grasveld om te relaxen en aan de zuidzijde ligt een bescheiden camping. Meer info: http://bosbad-zwinderen.nl/

Zwindersche veld

Aan de zuidwestzijde van Zwinderen, aan weerszijden van de Boerdijk, ligt het Zwindersche veld. Het bestaat uit stukken hoogveen, heide en berkenbossen. In dit verder agrarische gebied is het wel enigszins versnipperd.

Geeserstroom / loodiep

Ten noorden van Zwinderen ligt een gebied waar het Loodiep / Geeserstroom doorheen kronkelen. Het gebied valt meteen op door de bomenhagen en niet als een liniaal door het landschap snijdende paden en wegen. Voor de liefhebbers is het hier prima fietsen en er is ook een wandelroute (knapzakroute) uitgezet in dit gebied.

In de buurt van Zwinderen

Andere plaatsen op de Hondsrug met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 22 april 2021