Swifterbant – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Swifterbant. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Swifterbant ligt in het noordelijk deel van de Flevopolder, ten noordoosten van Lelystad.

Tips en aanbevelingen

Swifterbant is geen omweg waard, maar heb je dringend de behoefte even de benen te strekken in een stukje bos dan kan dat hier. En mocht je geïnteresseerd zijn in archeologie, dan kun je hier ook enigszins terecht. Nadat de Flevopolder was drooggevallen zijn overblijfselen van nederzettingen uit de prehistorische tijd, zo rond 5000 v. Chr., gevonden.

Kritische noot

Swifterbant is pas in 1962 ontstaan en daarmee een van de jongste dorpen van Nederland. Voor een historisch centrum hoef je hier dus bepaald geen stop te maken.

Wat is er te doen/bekijken in Swifterbant?

Swifterbos

Aan de westzijde van Swifterbant ligt het Swifterbos. Het is nog een vrij jong bos omdat de Flevopolder pas in 1950 werd drooggelegd, maar je kunt er wel prima de benen strekken. Er zijn twee wandelingen uitgezet; een van 3 km en een natuurpad van het IVN met een lengte van 2,4 km. De paden tussen de loof- en naaldbomen zijn onverhard en je hebt kans op een ontmoeting met spechten, ganzen en reeën. O ja, en met locals, nogal wat plaatselijke bewoners gebruiken dit bos als hondenuitlaatplaats.

In de buurt van Swifterbant

Andere plaatsen in Oostelijk Flevoland met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 12 juli 2021