Zeewolde – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Zeewolde. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Zeewolde ligt in zuidelijk Flevoland., tussen Almere en Harderwijk.

Tips en aanbevelingen

Zeewolde ligt niet voor niets aan het water. Behalve zwemmen en zonnen aan het Lanterstrand of op Tulpeiland kun je hier ook een boot huren, naar de surf- of zeilschool of, net even bijzonderder, gaan parasailen (achter een boot hangend aan een parachute de lucht in).

Kritische noot

Hoewel al meer dan 1000 jaar geleden mensen in het gebied woonden, is het huidige Zeewolde ontstaan in 1984 en daarmee de jongste gemeente van Nederland. Geschiedenis kun je hier dus wel op je buik schrijven.

Wat is er te doen/bekijken in Zeewolde?

Open Haventoren

Ben je toch in Zeewolde centrum beland, dan is de Open Haventoren wellicht als opvallend bouwwerk een blik waard. Het bevat een carillon met maar liefst 50 klokken.

Tulpeiland

Zeewolde ligt aan het Wolderwijd waar aan de andere zijde Harderwijk ligt. In het Wolderwijd is, aan de noordzijde van Zeewolde, in 2015 het Tulpeiland aangelegd. Dit recreatie-eiland heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van een tulp. De steel van de tulp bestaat uit drie natuureilanden. Aan de landzijde van Tulpeiland is het Lanterstrand gerealiseerd. Bij elkaar een prima gebied om te zwemmen en relaxen.

Horsterwold

Het Horsterwold ligt aan de zuidwestzijde van Zeewolde en is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland. Middenin het gebied, genaamd “De Stille Kern”, staat een uitkijktoren met de fraaie naam Tuurtoren. Wandelen en fietsen is uiteraard goed mogelijk in dit gebied maar er is ook een mountainbikeroute uitgezet. Voor kleinere kinderen is er het speelbos De Zevensprong. Staatsbosbeheer organiseert safaritochten in het bos waarbij je hopelijk allerlei dieren tegenkomt zoals bijvoorbeeld wilde paarden. Meer info: https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/horsterwold

Harderbroek

Harderbroek is een relatief klein natuurgebied helemaal aan de noordzijde van de gemeente Zeewolde, in de oksel van de N707 en N302. Een gedeelte bestaat uit bos maar wellicht het meest aardige deel is moerasachtig met nat grasland, riet en open water. Er is daar een laarzenpad van 3 km uitgezet vanaf de parkeerplaats aan het Ganzenpad dat uitkomt bij een vogelkijkhut. Ook is er een fietsroute langs het gebied uitgezet. Meer info: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/harderbroek

In de buurt van Zeewolde

Andere plaatsen in Zuidelijk Flevoland met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 19 juli 2021