Formerum (Terschelling) – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Formerum. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Formerum is een klein dorpje maar sommige jongeren zullen zich dit dorp de rest van hun leven blijven herinneren als eerste vakantiebestemming zonder ouders. Voor de wat ouderen is een kopje koffie bij de molen, de enige op Terschelling, een reden voor een stop. Het Wrakkenmuseum is beslist een reden om speciaal voor naar Formerum af te reizen.

Locatie

Het dorp Formerum ligt op Terschelling, ongeveer in het midden tezamen met nog een aantal kleine dorpjes en buurtschappen.

Tips en aanbevelingen

Formerum telt rond de 300 inwoners en in de zomer met gemak het tienvoudige op de talloze campings en andere overnachtingsplaatsen in en om het dorp. Voor jongeren is camping Appelhof met zijn strak in het gelid opstelde tenten het meest beroemd. In het dorp is het wrakkenmuseum te vinden, een bezoekje waard.

Kritische noot

Het eiland Terschelling is weliswaar het op een na grootste Waddeneiland, maar nog steeds niet groot en het inwoneraantal blijft steken op rond de vijfduizend. Het aantal toeristen overstijgt dit verre, en niet alleen in het hoogseizoen. Ben je dus een absolute rustzoeker, dan is het de vraag of je op dit eiland juist bent aangeland.

Wat is er te doen/bekijken in Formerum?

Bunkerstelling Margot

Voor geïnteresseerden zijn in de duinen direct boven Formerum de overblijfselen van Bunkerstelling Margot uit de Tweede Wereldoorlog te vinden. Er is ook hier, net als op de rest van het eiland en de andere Waddeneilanden door de Duitsers in die tijd druk gemetseld en beton gestort in het kader van de bouw van de Atlantikwall.

Zie verder: eiland Terschelling

Alle aardige dingen die zijn te doen en zien op Terschelling zijn verzameld op de pagina over het waddeneiland Terschelling: Klik hier.

In de buurt van Formerum

Andere waddeneilanden met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 28 september 2021