Hee (Terschelling) – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Hee. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Het gehucht Hee ligt op Terschelling, ongeveer in het midden tezamen met nog een aantal kleine dorpjes en buurtschappen.

Tips en aanbevelingen

Hee is een zeer klein gehucht bestaande uit slechts een rijtje boerderijen. Wel liggen direct ten noorden ervan enkele grote campings en recreatieterreinen.

Kritische noot

Het eiland Terschelling is weliswaar het op een na grootste Waddeneiland, maar nog steeds niet groot en het inwoneraantal blijft steken op rond de vijfduizend. Het aantal toeristen overstijgt dit verre, en niet alleen in het hoogseizoen. Ben je dus een absolute rustzoeker, dan is het de vraag of je op dit eiland juist bent aangeland.

Wat is er te doen/bekijken in Hee?

Duinmeertje van Hee

Ongeveer 500 m ten noorden van Hee ligt een duinmeertje dat in de jaren 60 van de vorige eeuw is ontstaan door een afgraving. Tegenwoordig is het een recreatiemeer met er omheen enkele campings en een recreatiepark. Heb je eens geen zin om naar het Noordzeestrand te gaan maar wil je wel aan het water recreëren, dan is dit wellicht een aardig alternatief.

Zie verder: eiland Terschelling

Alle aardige dingen die zijn te doen en zien op Terschelling zijn verzameld op de pagina over het waddeneiland Terschelling: Klik hier.

In de buurt van Hee

Andere waddeneilanden met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 2 augustus 2021