Hoorn (Terschelling) – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Hoorn. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Voornaamste attractie in het centrum van Hoorn is de oude Sint Janskerk inclusief het omliggende kerkhof. Verder kun je in het centrum genieten van diverse horeca. Als je aan de noordzijde Hoorn verlaat dan fiets je binnen no-time door het Hoornse bos naar het Noordzeestrand. Nog meer fietsen of wandelen? Dan is natuurgebied Koegelwieck, ook ten noorden van Hoorn, beslist een aanrader.

Locatie

Het dorp Hoorn ligt op Terschelling, aan de oostzijde van het eiland. Er bestaat ook nog een Hoorn in Noord-Holland, dus als je gaat Googlen moet je wel even opletten.

Tips en aanbevelingen

Hoorn is een dorp met een kleine 500 inwoners en daarmee in grootte het derde dorp op Terschelling. De historische Sint Janskerk met omliggend kerkhof is hier zeker een bezoek waard. Verder duik je meteen ten noorden van Hoorn het Hoornse bos in met fiets- en wandelpaden. Aan de andere zijde daarvan ligt het uitgestrekte en brede Noordzeestrand.

Kritische noot

Het eiland Terschelling is weliswaar het op een na grootste Waddeneiland, maar nog steeds niet groot en het inwoneraantal blijft steken op rond de vijfduizend. Het aantal toeristen overstijgt dit verre, en niet alleen in het hoogseizoen. Ben je dus een absolute rustzoeker, dan is het de vraag of je op dit eiland juist bent aangeland.

Wat is er te doen/bekijken in Hoorn?

Sjouw

Bij de Sint Janskerk staat de zogenaamde sjouw. Deze bal kon worden gehesen om alle werkenden in de omtrek van Hoorn te laten weten dat het tijd was voor de lunch. In de rest van Nederland telde iedereen eenvoudigweg het aantal slagen van de klok, maar in Hoorn moest je dus je ogen gebruiken.

Zie verder: eiland Terschelling

Alle aardige dingen die zijn te doen en zien op Terschelling zijn verzameld op de pagina over het waddeneiland Terschelling: Klik hier.

In de buurt van Hoorn

Andere waddeneilanden met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 21 september 2021