Kaard (Terschelling) – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Kaard. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Het gehucht Kaard ligt op Terschelling, ongeveer in het midden tezamen met nog een aantal kleine dorpjes en buurtschappen.

Tips en aanbevelingen

Kaard is een zeer klein gehucht bestaande uit slechts een klein groepje boerderijen, net ten westen van Baaiduinen. Wil je het zien, dan moet je wel heel goed opletten en tijdig de juiste afslag nemen.

Kritische noot

Het eiland Terschelling is weliswaar het op een na grootste Waddeneiland, maar nog steeds niet groot en het inwoneraantal blijft steken op rond de vijfduizend. Het aantal toeristen overstijgt dit verre, en niet alleen in het hoogseizoen. Ben je dus een absolute rustzoeker, dan is het de vraag of je op dit eiland juist bent aangeland.

Wat is er te doen/bekijken in Kaard?

Voormalig buurtschap Stortum

Ten zuidwesten van Kaard liggen de terpresten van de buurschap Stortum. Dit buurtschap is in 1825 tijdens een stormvloed is weggevaagd. Het is een van de dorpen en buurtschappen op Terschelling die de eeuwenlange strijd met de zee niet heeft overleefd.

Zie verder: eiland Terschelling

Alle aardige dingen die zijn te doen en zien op Terschelling zijn verzameld op de pagina over het waddeneiland Terschelling: Klik hier.

In de buurt van Kaard

Andere waddeneilanden met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 3 augustus 2021