Kinnum (Terschelling) – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Kinnum. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Kinnum is een piepklein plaatsje, maar als je aldaar de dijk over duikt ligt de Waddenzee aan je voeten. Aan de andere kant is het grotere Midsland vlakbij.

Locatie

Het gehucht Kinnum ligt op Terschelling, ongeveer in het midden tezamen met nog een aantal kleine dorpjes en buurtschappen.

Tips en aanbevelingen

Kinnum wordt als nederzetting al genoemd in 922. Sindsdien is er niet heel veel groei geweest; zelfs nu komt het inwoneraantal niet boven de 50 uit. Al te veel tijd voor een bezichtiging hoef je dus niet uit te trekken.

Kritische noot

Kinnum is omgeven door andere vriendelijke dorpen en gehuchten, maar ook saai agrarisch landschap. Gelukkig hoef je op Terschelling niet ver te lopen of fietsen voor fraaier landschap, dat vooral langs de noordzijde van het eiland ligt.

Wat is er te doen/bekijken in Kinnum?

Waddenzee

Kinnum ligt dicht tegen de dijk van de Waddenzee. Klim je daar op, of fiets je daar overheen, dan heb je mooi uitzicht. Vooral het verschil tussen eb en vloed is helemaal niet onaardig. Het loont dus de moeite om op meerdere tijdstippen een kijkje te nemen.

Zie verder: eiland Terschelling

Alle aardige dingen die zijn te doen en zien op Terschelling zijn verzameld op de pagina over het waddeneiland Terschelling: Klik hier.

In de buurt van Kinnum

Andere waddeneilanden met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 26 september 2021