Lies (Terschelling) – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Lies. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Het dorp Lies ligt op Terschelling, aan de oostzijde tussen Formerum en Hoorn.

Tips en aanbevelingen

Het dorp Lies ligt evenals de meeste andere dorpen op Terschelling aan de hoofdweg en telt iets meer dan 100 vaste inwoners. Dat aantal loopt, zeker in het zomerseizoen, echter flink op vanwege de vele overnachtingsmogelijkheden die hier worden geboden. Meest interessant is het net boven Lies gelegen natuurgebied De Koegelwieck.

Kritische noot

Het eiland Terschelling is weliswaar het op een na grootste Waddeneiland, maar nog steeds niet groot en het inwoneraantal blijft steken op rond de vijfduizend. Het aantal toeristen overstijgt dit verre, en niet alleen in het hoogseizoen. Ben je dus een absolute rustzoeker, dan is het de vraag of je op dit eiland juist bent aangeland.

Wat is er te doen/bekijken in Lies?

Natuurschuur Terschelling

Aan de noordzijde van Lies staat een schuur die wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Hier kun je allerlei informatie vinden over de natuur op Terschelling. Ook worden vanaf hier excursies met de boswachter georganiseerd. Uiteraard is er ook een klein “winkeltsje”. Direct ten noorden van deze schuur begint natuurgebied De Koegelwieck.

Zie verder: eiland Terschelling

Alle aardige dingen die zijn te doen en zien op Terschelling zijn verzameld op de pagina over het waddeneiland Terschelling: Klik hier.

In de buurt van Lies

Andere waddeneilanden met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 4 augustus 2021