Nes (Ameland) – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Nes. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Het dorp Nes ligt in het midden van Ameland.

Tips en aanbevelingen

Nes is voor een deel een beschermd dorpsgezicht met maar liefst 50 rijksmonumenten waaronder drie kerken en een molen. De moeite van een bezoek meer dan waard dus.

Kritische noot

Het eiland Ameland is niet heel groot en het inwoneraantal blijft steken op nog geen vijfduizend. Het aantal toeristen per jaar is echter rond de 600.000. En die komen niet alleen in het hoogseizoen. Wil je dus absolute rust of ben je op zoek naar onontdekte authentieke plekjes, dan is het de vraag of Ameland de meest geschikte bestemming is.

Wat is er te doen/bekijken in Nes?

Nesserbos

Aan de noordzijde van Nes, tot aan het Noordzeestrand, ligt het Nesserbos. Het wordt doorsneden door een aantal wandel- en fietspaden en vanaf Nes is het een aangename manier om naar het strand te gaan. Ten oosten en westen liggen forse vakantieparken dus alleen zal je hier niet snel zijn.

Haven

Sinds 1940 vaart een veerdienst van het Friese Holwerd naar Nes. Tegenwoordig is dit nog de enige veerdienst die slingerend tussen de ondiepten van de Waddenzee zijn weg zoekt. De haven is vanwege het grote aantal aankomende en vertrekkende passagiers een levendige plek. Ook is het de vertrekplaats van de robbenboot, waar je met mee kunt om zeehonden te gaan spotten en er is een kite parkeerplaats. Langs de Veerweg richting Nes vind je de VVV Ameland, nuttig om even binnen te lopen.

Zie verder: eiland Ameland

Alle zie en doe-dingen op Ameland zijn verzameld op de pagina over het waddeneiland Ameland: Klik hier.

In de buurt van Nes

Andere waddeneilanden met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 10 augustus 2021