Schiermonnikoog (plaats op Schiermonnikoog) – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef het dorp Schiermonnikoog. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Het dorp Schiermonnikoog ligt op gelijknamige eiland Schiermonnikoog, geheel aan de westzijde.

Tips en aanbevelingen

Het dorp Schiermonnikoog telt een behoorlijk aantal rijksmonumenten, merendeels woonhuizen, en is een beschermd dorpsgezicht. Alle reden voor een bezoekje dus om gewoon een beetje rond te dwalen. Schiermonnikoog is redelijk klein dus je hoeft geen vooropgezet plan uit te stippelen om van het dorp te genieten.

Kritische noot

Het eiland Schiermonnikoog is niet heel groot en het inwoneraantal blijft steken op nog geen duizend. Het aantal toeristen per jaar is een veelvoud daarvan en tegenwoordig komt een flink aantal daarvan buiten het zomerseizoen. Absolute rust vind je hier dus niet, hoewel het ook weer geen binnenstad Amsterdam is.

Aan de zuidoostzijde van het dorp Schiermonnikoog strekt zich agrarisch land uit tot aan de Waddenzee. Niet het meest interessante deel van Schiermonnikoog. Spijtig genoeg is dat wel het eerste waar je mee kennismaakt als je op het eiland arriveert.

Wat is er te doen/bekijken in het dorp Schiermonnikoog?

Zie: eiland Schiermonnikoog

Alle zie en doe-dingen op Schiermonnikoog, dus ook van het gelijknamige dorp, zijn verzameld op de pagina over het waddeneiland Schiermonnikoog: Klik hier.

In de buurt van Schiermonnikoog

Andere Waddeneilanden met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 16 augustus 2021