Spanga – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Spanga. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV is Spanga bereikbaar met de buurtbus vanaf Wolvega.

Met de auto kun je in Spanga komen via de N351. In het oosten sluit deze bij Wolvega aan op de A32, in het westen loopt deze weg naar Emmeloord en sluit aan bij de A6.

Tips en aanbevelingen

Ben je fotograaf ga dan zeker even naar de bescheiden begraafplaats met Klokkenstoel langs het wandelpad. Zeker als je geluk hebt met een mooie wolkenlucht kom je met mooie plaatjes thuis.

Kritische noot

Tja, Spanga is nu niet de plaats om als doel van een dagtrip te nemen. Ook een omweg is het niet echt waard. Maar ben je er toevallig, en ga je het wandelpad aflopen, dan kun je best aangenaam uurtje of wat hebben.

Wat is er te doen in Spanga?

Ooievaarsstation Spanga

Het ooievaarsdorp in Spanga is inmiddels opgeheven, maar in Spanga en omgeving barst het nog steeds van de ooievaars. Dat is natuurlijk een mooi gezicht, hoewel een verdere toename niet door alle kikkers in het gebied zal worden toegejuicht.

Opera Spanga

Elk jaar aan het eind van augustus/begin september worden in Spanga in de avond een aantal operavoorstellingen gegeven. Zoals ze zelf aangeven: eigenzinnig, alleen de onvoorspelbaarheid is voorspelbaar. Trek vooraf? Het is mogelijk een hapje te eten op dit landelijk gelegen terrein. Meer info: https://www.operaspanga.nl/

Wandelen

Een van de meest aardige wandelpaden hier in de buurt loopt vanaf Spanga richting Munnekeburen naar natuurgebied Rottige Meente. In Spanga passeer je een kleine verhoogde begraafplaats met een klokkenstoel, fraai in het landschap gelegen. In Rottige Meente, maar dan heb je Spanga al lang verlaten, is onder andere Molen de Rietvink te bewonderen. Ben je overigens een verwoed wandelaar, dan is het goed om te weten dat dit pad onderdeel uitmaakt van het Zuiderzeepad. Je kunt dus na de Rottige Meente nog bijna 500 km doorwandelen en dan uiteindelijk weer in Spanga terugkeren.

In de buurt van Spanga

Andere plaatsen met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

Weetje over Spanga

In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd de N351 aangelegd; de Pieter Stuyvesantweg. Deze Pieter Stuyvesant was vanaf 1645 directeur-generaal van de kolonie Nieuw-Nederland met als hoofdplaats Nieuw-Amsterdam. Later werd dit New York… Overigens is Pieter Stuyvesant waarschijnlijk niet in het naast Spanga gelegen Scherpenzeel geboren, maar verderop in Peperga. Om moeilijkheden met de plaatselijke bevolking te voorkomen is het beter dit als gespreksonderwerp te mijden.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 28 februari 2020