Wekerom – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Wekerom. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Wekerom ligt in de Gelderse Vallei, even boven Ede in Gelderland.

Tips en aanbevelingen

Hoewel op de plek van het huidige Wekerom al meer dan dik 1000 jaar bewoning is vanwege de hoger gelegen stuwwalgronden hier, is Wekerom niet uitgegroeid tot een plaats van historisch belang. In de omgeving kun je je als bezoeker zeker wel vermaken; aan de westzijde op het Wekeromse Zand en aan de oostzijde is de Veluwe dichtbij. Het is dan ook niet voor niets dat hier de nodige campings en vakantieparken zijn te vinden.

Kritische noot

Uitgebreide horeca zul je in Wekerom tevergeefs zoeken en in dit godvrezende deel van Nederland blijven de deuren op zondag van wat er wel is ook nog eens gesloten.

Direct om Wekerom ligt agrarisch gebied met gigantische stallencomplexen. Even verderop kom je gelukkig alsnog al snel in fraai bos- en heidegebied.

Wat is er te doen/bekijken in Wekerom?

Wekeromse Zand

Het Wekeromse Zand ligt aan de westzijde van Wekerom, richting Lunteren en doet zijn naam meer dan eer aan; centraal ligt een grote en actieve zandverstuiving. Nog regelmatig wordt dus de vegetatie aan de randen getrakteerd op een flinke hoeveelheid nieuw zand. Al in de IJzertijd was hier bewoning en om dat te illustreren zijn aan de noordzijde een IJzertijdboerderij en spieker (voorraadschuur) neergezet. Vanaf hier kun je prima het gebied in. Wandelen kan overal, op de fiets zijn de mogelijkheden wat beperkter. Naast de zandverstuiving, waar het in de zomer flink ploeteren kan zijn om doorheen te wandelen, is een gedeelte van dit gebied bos. Met andere woorden, genoeg variatie in dit gebied. Meer info: https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/wekeromse-zand

In de buurt van Wekerom

Andere plaatsen in de Gelderse Vallei met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2022-1
Laatste update: 5 april 2022