De Waal (Texel) – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef De Waal. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je met de Texelhopper in De Waal komen. Het is een busdienst die op bestelling over het hele eiland rijdt en je kunt op veel plaatsen in- en uitstappen. Zoek een blauwe paal en volg de instructies, dan komt het goed.

Met de auto is De Waal eenvoudig bereikbaar. Het staat op de borden als je aan de noordzijde van Den Burg / De Koog bent aangekomen.

Tips en aanbevelingen

Ben je in Den Burg of daar in de buurt, dan is De Waal maar een klein stukje naar het noorden. Je kunt dan in ieder geval zeggen dat je ook in het kleinste dorp van Texel bent geweest…

Kritische noot

De Waal is met zo’n 400 inwoners het kleinste dorp van Texel. Dat geeft niet alleen de omvang aan, maar ook wel het beperkte aantal activiteiten dat hier is te ontplooien. een echte omweg is het eigenlijk niet waard, maar als je toch in de buurt bent hoef je er ook niet omheen te fietsen/rijden/wandelen.

Wat is er te doen in De Waal?

Museum Waelstee

Midden in De Waal, aan de Hogereind 6, staat dit cultuurhistorisch museum. In het museum zijn onder andere boerenwagens en oude landbouwmachines te zien. Ook worden er door vrijwilligers demonstraties gegeven, onder andere in de smederij en in handwerktechnieken. Meer informatie: https://www.cultuurmuseumtexel.nl/

’t Sommelpaadje

Het Sommelpaadje is een wandelpad bij De Waal dat langs tunwallen en schapenweides loopt. Sommeltjes zijn een soort trollen in volksverhalen van Texel en ze zien er uit als stenen die met gezichtjes zijn beschilderd. Erg aardig en als ze je aanspreken dan zijn ze op meerdere plaatsen te koop. Of het thuis net zo leuk is, in een andere omgeving en context, is de vraag. Maar je hebt in ieder geval een souvenir waar niet iedereen mee thuiskomt.

In de buurt van De Waal

Andere plaatsen met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 28 februari 2020