Kreileroord – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Kreileroord. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Kreileroord ligt in de Kop van Noord-Holland ten oosten van Wieringerwerf in de polder Wieringermeer.

Tips en aanbevelingen

Kreileroord is het kleinste dorp in de Wieringermeer en voor rustzoekers is het wie weet zo gek nog niet. Ook voor mensen geïnteresseerd zijn in een dorp dat vanaf de tekentafel is ontstaan kun je hier terecht, hoewel dan feitelijk Nagele in de Noordoostpolder veel interessanter is.

Kritische noot

Kreileroord wordt geheel omgeven door het grondgebied van Wieringerwerf en is vanaf de bouw in 1957 altijd klein gebleven. De voortgaande mechanisatie maakte veel arbeid op het land overbodig en dus groeide dit arbeidersdorp maar mondjesmaat. Typerend is wellicht dat pas na 18 jaar een mobiele zendmast werd geplaatst zodat de bewoners van Kreileroord ook hier eindelijk ontvangst hadden. Wat ze hier wel hebben is zicht op een groot aantal enorme windmolens, maar of dat nu direct een pre is valt te bezien.

Wat is er te doen/bekijken in Kreileroord?

IJsselmeer

Wil je in alle rust uitkijken over het IJsselmeer, dan kun je vanaf Kreileroord oostwaarts wandelen, fietsen of rijden en al snel op de dijk tot volledige rust komen. Vind je het leuk, dan kun je overwegen om, grotendeels over de dijk, naar Den Oever of de andere kant op naar Medemblik te wandelen. Daarna nog niet tevreden? Wandel dan door over het Zuiderzeepad. Dat maakt een rondje langs de rand van de vroegere Zuiderzee, het huidige IJsselmeer. Een kleine 500 km verder kom je weer op je startpunt uit.

In de buurt van Kreileroord

Andere plaatsen in de Kop van Noord-Holland met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 8 december 2021