Aadorp – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Aadorp. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kon je rond de honderd jaar geleden met de trein uitstappen in Aadorp, en wellicht kan dat in de toekomst ook weer. In de tussentijd kun je met de bus vanuit Almelo of Vriezenveen in Aadorp terecht komen. Met de auto rij je via de N36 rakelings langs Aadorp, een kwestie van op tijd afslaan dus.

Tips en aanbevelingen

Aadorp mag dan zelf niet veel te bieden hebben, het ligt toch maar mooi in het Twentse land. Even naar het westen kom je al snel in Hellendoorn/Nijverdal met Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, naar het Oosten duurt het niet lang voordat je in Tubbergen/Ootmarsum en omgeving bent.

Kritische noot

Aadorp is een dorp zonder lange historie, doormidden gesneden door een fors kanaal en ook nog eens omsloten door grote industrieterreinen. Niet bepaald een locatie voor een dagje uit dus.

Wat is er te doen/bekijken in Aadorp?

Aakerk

In 1991 is op de plek van de vorige kerk uit 1925 een nieuwe, modern vormgegeven kerk gebouwd. Weliswaar is ook dit gebouw niet spectaculair groot of bijzonder van vorm, maar als je dan toch in Aadorp bent beland…

Weitemanslanden

Ten noordoosten van Aadorp zou in de jaren 30 van de vorige eeuw een nieuw dorp verrijzen: Weitemansdorp. In 2008 is er een bord geplaatst ter herinnering aan de ontginning van dit gebied en “Weitemansdorp, het dorp dat nooit gebouwd werd”. Als je daar staat is het moeilijk voorstelbaar hoe het eruit had kunnen zien.

In de buurt van Aadorp

Andere plaatsen in Twente met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 14 december 2020