Anerveen – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Anerveen. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je tot aan Gramsbergen of De Krim komen. Daarna wordt het de taxi of benenwagen. Met de auto rij je via de N34 of N377 en de juiste binnenwegen zo naar Anerveen.

Tips en aanbevelingen

Anerveen is geen plaats om als doel in de routeplanner in te typen, maar in de buurt zijn de nodige dingen te doen/zien: de vloeivelden in De Krim, het attractiepark in Slagharen, op een Vechtezomp van Gramsbergen naar Duitsland of gewoon rondwandelen in centrum Hardenberg.

Kritische noot

In Anerveen zul je tevergeefs zoeken naar een dynamisch centrum; het buurtschap bestaat uit een aantal verspreid liggende boerderijen.

Wat is er te doen in Anerveen?

Bioverwerking Anerveen (biogas installatie)

Voor de geïnteresseerden is er in Annerveen aan de Slagenweg een grote biogas installatie te vinden. Deze installatie wekt genoeg stroom op om 5000 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Anermolen

Iets ten zuiden van Anerveen, aan de Annerveenseweg, staat deze beltmolen die in 1864 is gebouwd. Een beltmolen is een molen die op een kunstmatige of natuurlijke heuvel is gebouwd en waarbij een doorgang in die heuvel is gemaakt voor wagens om te laden en te lossen. Het was een vervanging voor een eerdere molen die door brand verloren was gegaan. In 1981 is de molen na een grote restauratie weer in werking gesteld. Elke zaterdagmiddag is de molen open voor publiek. Meer info: http://anermolen.nl/

Vloeivelden De Krim met uitkijktoren

Op de grens van Anerveen en De Krim liggen vloeivelden die door de aardappelfabriek in de Krim werden gebruikt om het spoelwater in op te slaan. De fabriek sloot in 1990 haar deuren maar de vloeivelden zijn blijven bestaan en inmiddels wordt het gebied langzamerhand een vogel- en plantenparadijs. Het gebied is beperkt toegankelijk, er een uitkijktoren aan het eind van de Verkavelingsweg.

In de buurt van Anerveen

Andere plaatsen in Salland met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 17 augustus 2020