Anevelde – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Anevelde. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV ga je naar Hardenberg met de trein en vandaar een stukje wandelen. Met de auto rij je over de N34 dwars door Anevelde. zowel aan de oost- als aan de westzijde kun je afslaan en zo Anevelde binnenrijden.

Tips en aanbevelingen

Anevelde ligt zo dichtbij Hardenberg dat het een gemiste kans is als je deze plaats geen bezoek brengt. Voor de jeugd is Attractiepark Slagharen dichtbij en voor meisjes in de basisschoolleeftijd is Ponypark city in Collendoorn hier de grootste magneet.

Kritische noot

Anevelde is een buurtschap in een bocht van de Vecht, vlakbij Hardenberg. Veel spannender dan dit wordt het niet.

Wat is er te doen in Anevelde?

Het Engelandse Bos

Het Engelandse Bos is vernoemd naar buurtschap Engeland dat iets noordelijker ligt. Het is een oud bosgebied met aan de zijde van de N34 en Vecht een “Bastion van aarde”. Deze is in 2012 aangelegd; met een trap kun je naar boven en hebt dan uitzicht op de kaarsrechte N34 inclusief bijbehorend lawaai en de meanderende Vecht. In het Engelse Bos kun je wandelen langs vennetjes, restanten van oude vechtarmen en over de Korrenbelt; een stuifzandheuvel die bebost is geraakt. In het bos heeft Staatsbosbeheer een wandelroute van 2 km uitgezet.

In de buurt van Anevelde

Andere plaatsen in het Vechtdal met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 20 juli 2020