Baarlo – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Baarlo. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je tot in Blokzijl komen, daarna wordt het ongeveer 1,5 km wandelen. Met de auto rij je vanuit Blokzijl over de dijk zo naar Baarlo toe.

Tips en aanbevelingen

Tja, het enige gemeentelijk monument van Baarlo, de begraafplaats, is meteen het hoogtepunt van dit buurtschap. Werkelijk niet onaardig, maar het nabijgelegen Blokzijl is een aanbevelingswaardiger plek om te bezoeken.

Kritische noot

Baarlo is met haar handjevol boerderijen beslist de reis niet waard. Toch, als je er bij stom toeval in terecht komt, wandel dan even over het kerkhof.

Wat is er te doen/bekijken in Baarlo?

Kerkhof met klokkenstoel

In Baarlo ligt een kerkhof met sinds 2017 een klokkenstoel. Op het kerkhof ligt een zekere J. de Dood begraven, bij leven “de laatste schoolmeester van Nederland”. Dat klinkt merkwaardig, maar is toch waar. Deze schoolmeester was namelijk de laatste van een school in het buurtschap Nederland, iets ten oosten van Baarlo.

Nationaal park Weerribben-Wieden

Bij Baarle ligt de Noordoostpolder voor de deur en in de achtertuin het grote en aantrekkelijke Nationaal Park Weerribben-Wieden. Velen kennen dat gebied van Giethoorn, maar er is veel meer te doen en te zien. Hoewel water en riet altijd centraal blijven staan… Vanuit Baarlo kun je naar het Nationaal Park via het buurtschap Nederland en dan bijvoorbeeld verder naar Kalenberg.

Zuiderzeepad

Heb je zin de benen eens flink te strekken, dan is het Zuiderzeepad wellicht een idee. Het pad loopt door Baarlo en verder, zoals de naam al aangeeft, rond de Zuiderzee (het huidige IJsselmeer). Na 492 kilometer ben je weer in Baarlo terug. Meer info over de etappe door Baarlo: Wandelen Zuiderzeepad etappe 14: Munnekeburen – Blokzijl.

In de buurt van Baarlo

Andere plaatsen in de Kop van Overijssel met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 21 september 2020