Beerze – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Beerze. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je tot Ommen met de trein, daarna met de taxi. Met de auto rij je eerst via de N348, N34 en/of N36 naar Ommen en daarna aan de zuidzijde van de Vecht naar Beerze.

Tips en aanbevelingen

Beerze ligt niet ver van Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Is het eens wat minder weer, wil je behalve de bossen en campings van Beerze nog wat meer doen en zien, dan zijn dit plaatsen die zonder meer aan te raden zijn.

Kritische noot

Beerze op zichzelf is nu niet bepaald een omweg waard. Samen met de omgeving kun je hier met gemak een hele vakantie doorbrengen.

Wat is er te doen in Beerze?

Hallenhuisboerderijen

Beerze is een zeer bescheiden buurtschap. Wat het toch een korte stop waard maakt zijn de hallenhuisboerderijen die hier zijn te zien. Bij een hallenhuisboerderij vormen het woonhuis en de achterliggende deel met stallen één geheel waardoor totaal een imposant gebouw ontstaat. Een deel van Beerze is dan ook niet voor niets beschermd dorpsgezicht.

Campings

Op IsDitLeuk.nl worden bijna geen individuele campings genoemd, daar zijn andere sites voor. Maar voor Beerze wordt een uitzondering gemaakt; hier zijn twee campings te vinden die de moeite van een aparte vermelding waard zijn. Ten eerste ligt Camping Huttopia de Roos. Vanouds een camping waar natuur hoog in het vaandel staat. Het schijnt dat als je hier in geval van nood roept om een dokter uit opvallend veel tenten hulp komt aangesneld. De andere landelijk bekende camping, maar met een heel ander karakter, is Vakantiepark Beerze Bulten. Dit is een gigantisch viersterren park heeft tal van verschillende accommodaties, hoewel je natuurlijk ook met een eigen tent welkom bent. Verder heeft het onder andere een groot zwembad en indoorspeelparadijs met de grappige naam Giga Konijnenhol.

Bosgebied

Aan de zuidzijde van Beerze ligt een fors en enigszins heuvelachtig bosgebied. Je kunt er prettige korte en langere wandelingen maken. Aan de westzijde, richting Ommen, kun je ook buiten Beerze nog een stuk verder doorlopen en zijn rondwandelingen van tientallen kilometers mogelijk. Precies ten zuiden van Vakantiepark Beerze Bulten ligt in de bossen een leuke zandverstuiving voor de liefhebbers. Met droog weer wordt wandelen hier behoorlijk ploeteren…

In de buurt van Beerze

Andere plaatsen in het Vechtdal met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 3 augustus 2020