Bentelo – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Bentelo. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met de bus kun je vanuit Delden / Almelo of Neede binnen korte tijd in Bentelo zijn. Met de auto rij je via de N740 vanuit Delden (en daarboven de A1/A35) of vanuit Neede in het zuiden ook eenvoudig naar Boekelo.

Tips en aanbevelingen

Bentelo ligt niet ver van Delden en dat is samen met het omliggende Twentse landschap en Landgoed Twickel absoluut de moeite waard.

Kritische noot

Bentelo kent de nodige intensieve varkens- en kippenfokkerijen. Die bedrijven liggen vooral ten noordoosten van Bentelo. Schrik hier dus niet van de grote stallen in het buitengebied.

Wat is er te doen/bekijken in Bentelo?

R.K. kerk Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand

In 1945 werd een houten noodkerk in Bentelo gebouwd die in 1954 is vervangen door de huidige kerk. De toren is uiteindelijk pas in 1964 toegevoegd waardoor de kerk bepaald niet eeuwenoud is. En de kans dat hij niet lang meer zal worden gebruikt is ook nog eens levensgroot. Toch is het een object dat de nodige fietsers doet stoppen. Voor geïnteresseerden ligt er een kerkhof schuin achter de kerk. Meer info: https://heiligegeestparochie.nl/

Kinderspeelboererij ’t Hofke

In Nederland zijn kinderspeelplaatsen genoeg, en die worden lang niet allemaal op IsDitLeuk.nl genoemd. Maar in 2005 is in Bentelo een varkenshouderij omgetoverd tot speelparadijs voor de wat kleinere kinderen. In een van de oude stallen is een klim- en klauterparadijs ingericht, buiten is er voldoende te glijden en draaien. Of in het zand te rommelen. Er zijn vanzelfsprekend ook de nodige dieren te zien. Meer info: http://www.kinderspeelboerderij.nl/

Boddenbroek

Boddenbroek is een klein natuurgebied van 5 ha ten zuiden van Bentelo. Middenin ligt een ven met daaromheen heide. Het is een Natura 2000-gebied omsloten door agrarische bedrijven en daardoor heeft dit gebied wel te leiden onder een te hoge stikstofuitstoot. Iets ten noorden ligt nog meer bos en verder is dit een fraai Twents gebied met afwisselend landbouwbedrijven, hagen en beken.

In de buurt van Bentelo

Andere plaatsen in Twente met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 2 februari 2021