Bornerbroek – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Bornerbroek. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je via de buslijn Delden – Almelo in Bornerbroek komen. Met de auto is de N741 de meest aangewezen route. Aan de noord- en zuidzijde sluit deze aan op de snelweg, resp. de A35 en A1.

Tips en aanbevelingen

Bornerbroek is geen bestemming om een dagje uit naar toe te plannen. Maar heel dichtbij, richting Delden, ligt Landgoed Twickel en dat is een absolute aanrader, samen met het centrum van het charmante stadje Delden. Wil je wat meer stadse avonturen, dan liggen Almelo, Hengelo en Enschede hier op een rij te wachten.

Kritische noot

Op de kaart ziet Bornerbroek er een beetje uit als Parijs: alle wegen komen als een ster op een rotonde in het midden uit. Daarmee houdt de vergelijking wel op.

Wat is er te doen/bekijken in Bornerbroek?

Sint Stephanuskerk

In 1803 verscheen het eerste kerkgebouw in Bornerbroek, dat in 1834 werd verbouwd. Lang heeft dit gebouw het niet volgehouden; al na 22 jaar werd nieuwbouw gerealiseerd. In 1920 werd deze kerk vervolgens in traditionalistische stijl vergroot; het schip verlengd en een nieuwe toren aan de noordzijde van het front gebouwd en een nieuw priesterkoor toegevoegd. Zo ontstond de zaalkerk die vandaag de dag nog steeds is te zien. Meer info: https://www.sintmarcellinus.nl/index.php?geloofsgemeenschap_locatie=Bornerbroek&site=home

De Doorbraak

De Doorbraak is een nieuwe beek in Twente aan de noordzijde van Bornerbroek. Hij is 13 km lang en in 2015 is aangelegd om water bij grote regenval gefaseerd af te voeren. Een ander doel is het scheiden van waterstromen zodat relatief schoner water in de Regge terecht komt. Daarnaast, en dat is voor velen wellicht het meest interessant, is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een flink aantal nieuwe wandel-, fiets- en scootmobielroutes uit te zetten. Meer info: https://www.dedoorbraak.info/

In de buurt van Bornerbroek

Andere plaatsen in Twente met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 8 februari 2021