Brucht – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Brucht. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je met de trein naar Hardenberg en daarna met de bus naar Brucht. Met de auto kom je via de N34 in Hardenberg en rij je daarna via de N343 door naar Brucht.

Tips en aanbevelingen

Brucht ligt aan de zuidzijde tegen Hardenberg aan. aangezien Brucht nu niet echt een dagbestemming is, is het zeker de moeite om een combinatie te maken met bijvoorbeeld Hardenberg of het iets verderop gelegen Gramsbergen.

Helemaal aan de uiterste zuidwestzijde, eigenlijk ben je dan al net in Bergentheim, kun je met een pontje de Vecht oversteken en aan de overkant staat de koffie en thee al klaar.

Kritische noot

Brucht is een buurtschap met verspreide, veelal agrarische bebouwing. De meeste mensen zullen hier op volle snelheid in de trein doorheen razen of hetzelfde doen met de auto. Wil je de enorme drukte van Hardenberg ontvluchten en ben je op zoek naar open agrarisch landschap, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat is er te doen in Brucht?

De Bessentuin

In Engeland bestaat het al vele jaren, maar ook in Nederland zie je het steeds vaker: je eigen fruit plukken. In de Bessentuin is het mogelijk blauwe, rode en zwarte bessen, frambozen en bramen te plukken. Uiteraard afhankelijk van het seizoen: vanaf eind juni frambozen en rode bessen, begin juli blauwe bessen en in september uiteindelijk de bramen. Geen zin om zelf te plukken? Dan is het ook in de winkel te koop. Meer info: https://www.bessentuin.nl/

In de buurt van Brucht

Andere plaatsen in het Vechtdal met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 22 juli 2020