De Bult – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef De Bult. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je in De Bult komen door de bus vanuit Steenwijk te pakken. Met de auto rij je via de N855, vanaf de afslag Steenwijk op de A32, binnen een kilometertje of wat naar De Bult.

Tips en aanbevelingen

Natuur genoeg in deze omgeving. Wil je even een stads gevoel krijgen dan is Steenwijk dichtbij en best aantrekkelijk met musea, een hele grote kerk en centraal plein met horeca.

Kritische noot

Er zijn genoeg campings, vakantieparken en zelfs een hotel in De Bult. Het geeft het recreatieve karakter van deze omgeving wel aan. Helemaal alleen op de wereld zal je je hier daardoor niet snel voelen.

Wat is er te doen/bekijken in De Bult?

De Woltberg

Aan de zuidwestzijde van De Bult ligt de Woltberg. De hoogte is met 25 meter beslist bescheiden maar valt toch op in het omliggende landschap. Het grootste deel is bebost en je kunt er prima wandelen en fietsen, hoewel de omvang in zijn totaal wat beperkt is. Zeker op de fiets kun je echter richting het noordoosten nog veel verder fietsen door aangenaam gebied met afwisselend bos, heide en agrarisch gebied.

Landgoed De Bult en jachthuis

Centraal in De Bult ligt buitenplaats De Bult. Het staat aan de Bultweg 7 en is vanaf de weg enigszins te zien, helaas niet open voor bezoek. Naast het landhuis staat aan de weg het voormalig koetshuis. Aan de Duivenslaagte 1, je moet er maar net in de buurt zijn, staat een bijzonder vormgegeven jachthuis.

Tuk’s T-huis en uitkijktoren

Op de Woldberg staat Tuk’s theehuis. De naam klopt niet helemaal want het theehuis staat niet in Tuk maar in Baars. Versnaperingen zijn er zeker te krijgen. Pal ernaast is een Toeristisch overstappunt en in het theehuis zijn tentoonstellingen, een klein voorlichtingscentrum van Staatsbosbeheer en de plaatselijke geologiewerkgroep doet zijn best fraaie vondsten te tonen. Net ten noorden van het theehuis, niet te missen, staat een 24 meter hoge uitkijktoren. De moeite waard en de klim wordt beloond met uitzicht over maar liefst vier provincies. Bij goed weer. Meer info: http://www.theehuis-tuk.nl/

In de buurt van De Bult

Andere plaatsen in de Kop van Overijssel met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 13 oktober 2020