De Pol – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef De Pol. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je vanaf Steenwijk treinstation met de bus naar Willemsoord. Vandaar is het een halfuurtje wandelen. Met de auto rij je via Willemsoord over de A32 zo De Pol binnen.

Tips en aanbevelingen

De Pol zal voor degenen die daar op een een camping neerstrijken een prima uitvalsbasis zijn voor de omgeving. Toevallige voorbijgangers kunnen het beste meteen op de omgeving aanvallen; wandelen of fietsen op Het Heideveld of de Woldberg of iets meer cultureels in Steenwijk zoals naar een museum of kerk.

Kritische noot

De Pol is in het bezit van een aantal flinke campings, altijd een indicatie dat er toch iets te beleven is. Niet in De Pol in dit geval, wel in de directe omgeving.

Wat is er te doen/bekijken in De Pol?

Fantasietuin “de Kronkel”

Fantasietuin De Kronkel ligt aan het Koloniepad aan de zuidzijde van De Pol naast camping de Speulkoele. Een weiland van een hectare is creatief omgetoverd tot een verrassende tuin. Afgedankte materialen zijn hergebruikt en het geheel ademt ietwat de sfeer van de jaren 60. Natuurlijk komen ook liefhebbers van planten aan hun trekken. Met koffie en thee is het bezoek nog aangenamer en daar kan dan ook voor worden gezorgd. Voor oorverdovende rust moet je hier overigens juist niet zijn want aan de achterzijde grenst de tuin aan de drukke A32. Open van mei tot en met oktober. Meer info: http://www.fantasietuindekronkel.nl/

Joodse begraafplaats

De Joodse begraafplaats in de Pol, aan de rand van het dorp (nabij huisnr. De Pol 16), heeft maar één steen en er liggen slechts 22 mensen begraven. Toch staat dit voor het bijzondere karakter van De Pol als plek waar Joden tussen 1834 en 1886 in één buurt met elkaar samenleefden, naast de kolonie Willemsoord. Plaatselijk werd het wel de Jodenpolle genoemd en de groep bewoners had in die tijd een eigen school en synagoge.

In de buurt van De Pol

Andere plaatsen in de Kop van Overijssel met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 8 oktober 2020