Holthone – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Holthone. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Holthone stelt als buurtschap niets voor, maar het landgoed waar je de benen kunt strekken of fietsen, eten bij de pannenkoekenboerderij of in augustus naar de jaarlijkse oogstdag maken het de afslag van de N34 waard.

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je naar De Krim en vanaf daar wordt het 1,5 wandelen. Met de auto is het eenvoudiger; de N34 loopt dwars door Holtone en het is dus een kwestie van de juiste afslag nemen.

Tips en aanbevelingen

Net boven Holtone begint Drenthe en langs de N34 staat daar het object genaamd “Poort van Drenthe”. Het is een alleraardigst object van gestapelde stenen waar het Pieterpad onderdoor loopt. Rij je verder op de N34, dan kom je in het Drentse deel op de “Hunebed Highway” en dat is niet gelogen; langs de N34 liggen in Drenthe heel wat hunebedden op je te wachten.

Onder de naam “Kidsbeweegroute” is er een route van 1 kilometer speciaal voor kinderen uitgezet. Wel begint/eindigt deze bij pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve dus of de wandelroute bij gaat dragen aan een gezond gewicht is de vraag.

Kritische noot

Holtone is bepaald geen omweg waard, maar als je in de buurt bent en je hebt enorme trek of je wilt even de benen strekken, dan kun je hier zeker terecht.

Wat is er te doen in Holthone?

Landgoed De Groote Scheere

Landgoed De Groote Scheere is 800 ha groot en kent een roerige geschiedenis. In de middeleeuwen was het grensgebied tussen Overijssel en Drenthe vooral moeras en De Groote Scheere was een van de weinige plaatsen waar je dat gebied kon doorkruisen. Tel erbij op dat Coevorden een vestingstad was en bij oorlog was De Grootse Scheere inclusief alle boerderijen al snel het kind van de rekening. Tegenwoordig kun je wandelen, fietsen en smikkelen op het landgoed. Meer info: https://landgoeddegrootescheere.nl/

Pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve

Het is maar goed dat er bij Holthone geen grote paal met een “P” bovenop langs de N34 staat want in dat geval zouden alle ouders hier vanaf de achterbank getrakteerd worden op gesmeek en gezeur om toch echt hier af te slaan. Niet helemaal onterecht; pannenkoeken zijn bij De Ganzenhoeve in vele soorten te krijgen, net als overigens gewoon koffie, thee en, als je niet van pannenkoeken houdt, andere gerechten als lunch of diner. Meer info: http://deganzenhoeve.nl/

Holthoner Oogstdag

Elk jaar op de eerste zaterdag in augustus vindt de Holthoner Oogstdag plaats op het oogstterrein (bij De Ganzenhoeve) van landgoed De Groote Scheere. Oude ambachten komen weer tot leven, er zijn tientallen kramen met streekproducten, voor kinderen zijn er speeltoestellen en zowel oude als splinternieuwe landbouwmachines zijn te bewonderen.

In de buurt van Holthone

Andere plaatsen in het Vechtdal met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 16 juli 2020