IJsselham – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef IJsselham. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je vanuit Steenwijk richting Ossenzijl en als je op tijd uitstapt… Met de auto rij je over de N761 vanaf de A32 langs IJsselham, een kwestie van op tijd afslaan dus.

Tips en aanbevelingen

In IJsselham ben je snel klaar, maar met de omgeving niet. Het is dus mogelijk een camping of een vakantiehuisje in IJsselham als prima, en heel rustige, uitvalsbasis te gebruiken om uitgebreid van de omgeving te genieten.

Kritische noot

IJsselham is de naam van een voormalige gemeente en dat schept verwachtingen. Helaas…in buurtschap IJsselham wonen slechts een handjevol mensen in een agrarisch landschap.

Wat is er te doen/bekijken in IJsselham?

Nationaal Park Weerribben-Wieden

IJsselham ligt tegen Nationaal Park Weerribben-Wieden aan. Dat is ook meteen het meest aantrekkelijke en aan te raden gebied hier. Je kunt er het water op met een boot, kano, rondvaartboot of sub. Ook wandelen of fietsen kan hier goed, hoewel wegen en paden in dit gebied wat beperkter aanwezig zijn. Maar mooi is het wel…

Historische Vereniging IJsselham

Interesse in de historie van dit gebied? Loop dan eens binnen bij Historische Vereniging IJsselham in de Hoofdstraat te Oldemarkt. Ze verzorgen ook lezingen en verzamelen online foto’s. Een kwartaalblad ontbreekt uiteraard ook niet. Meer info: https://www.historischeverenigingijsselham.nl/

In de buurt van IJsselham

Andere plaatsen in de Kop van Overijssel met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 29 september 2020