IJsselmuiden – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef IJsselmuiden. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met de trein rij je vanaf Zwolle via het Kamperlijntje naar station Kampen, dat in werkelijkheid aan de IJsselmuidense kant van de IJssel ligt. Ook met de auto is IJsselmuiden goed bereikbaar via de N50/N764.

Tips en aanbevelingen

IJsselmuiden ligt bijna letterlijk in de schaduw van Kampen. Kampen heeft een bijzonder aantrekkelijke historische binnenstad, en je hoeft slechts de brug over de IJssel over te steken om er middenin terecht te komen.

Kritische noot

Vergeleken met de overzijde van de IJssel, Kampen, waar je struikelt over de historie en bijbehorende gebouwen, is IJsselmuiden een zeer bescheiden plaats met opmerkelijk weinig historische hoogtepunten.

Wat is er te doen/bekijken in IJsselmuiden?

Sint-Crispijnkerk of dorpskerk

Aan kerken is in IJsselmuiden geen gebrek, zelfs niet van zeer recente datum. De Dorpskerk aan de Dorpsweg is een rijksmonument. Hoewel de oudste delen van deze kerk stammen uit 1200 is het merendeel van recenter datum, het laatst in 1911-1912 waarbij een nieuw schip dwars door het oude is gebouwd. De kerk is daardoor wel enigszins een allegaartje geworden.

Kerkhofkapel

Op de R.K. begraafplaats De Zandberg staat een kapel die in 1890 in gebruik werd genomen. De kapel is zo’n 75 jaar bij uitvaarten gebruikt maar daarna volgde een periode van leegstand en verval. In de periode 2007-2009 is de kapel gerestaureerd en sindsdien kan hij weer worden gebruikt voor kleinschalige uitvaarten. Op zondagmiddag is de kapel opengesteld voor bezoekers. Meer info: http://www.rkkerkkampen.nl/site/begraafplaats.html#kerkhofkapel.

In de buurt van IJsselmuiden

Andere plaatsen in Salland met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 8 september 2020