Kallenkote – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Kallenkote. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je tot aan station Steenwijk komen en daarna wordt het een gezellig stukje wandelen. Met de auto rij je via de A32 (afslag Steenwijk-Zuid), en enkele binnendoorwegen langs de rand van Steenwijk naar Kallenkote.

Tips en aanbevelingen

De Indonesische dierentuin zal voor de meesten de aanleiding zijn om Kallenkote met een bezoek ter vereren. Dat is goed voor hooguit een tot twee uur, dus iets eraan vast knopen is een goed idee. Wil je meer natuur dan is de Woldberg vlakbij, wil je iets meer stadse geluiden dan is Steenwijk een goede keuze.

Kritische noot

Kallenkote bestaat vooral uit lintbebouwing langs de gelijknamige weg. Aan de zuidzijde wordt een groot deel van het grondgebied van Kallenkote in beslag genomen door de Johannes Post kazerne met een heel groot oefenterrein. Uiteraard niet publiekelijk toegankelijk.

Wat is er te doen/bekijken in Kallenkote?

Dierenpark Taman Indonesia

Klein dierenpark gespecialiseerd in dieren uit Indonesië. Vooral vogels zijn goed vertegenwoordigd, daarnaast zijn er bijvoorbeeld marters en tijgerkatten te zien. Om helemaal in Indonesische sferen te komen is er eten uit Indonesië te koop, ook om mee naar huis te nemen. Meer info: https://www.taman-indonesia.nl/

Kleinste kerkje van Nederland

Sinds 2014 staat in Kallenkote, aan de Kallenkote 19, het kleinste kerkje van Nederland: 4×6 meter. Het behoort niet tot een specifieke stroming; er liggen zowel een Bijbel als Koran, er staat een Boeddhabeeld en er hangen Tibetaanse vlaggetjes. Wil je trouwen en een hele goede smoes om veel mensen niet uit te nodigen, dan kun je ook in dit kerkje terecht.

Ben je liefhebber van kleine kerken dan staat aan de Kallenkote 76 nog een exemplaar van de Nederlands Hervormde Kerk. De naam Pniel prijkt op de gevel. Er worden hier overigens geen kerkdiensten meer gehouden.

Bgraafplaats

De begraafplaats van Kallenkote ligt aan de gelijknamige weg, maar wel aan de Steenwijkse kant van de snelweg A32. Het is een gemeentelijk monument en mooi kleinschalig. Er tegenover ligt begraafplaats De Nieuwe Landen, veel groter.

In de buurt van Kallenkote

Andere plaatsen in de Kop van Overijssel met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 14 oktober 2020