Laag Zuthem – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Laag Zuthem. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV is Laag Zuthem per bus bereikbaar. De spoorlijn Zwolle – Enschede doorsnijd Laag Zuthem weliswaar, maar sinds 1950 stopt de trein hier helaas niet meer. Met de auto rij je vanaf de N35 en enkele binnendoorwegen zo naar het centrum.

Tips en aanbevelingen

De reden om naar Laag Zuthem af te reizen zijn de landgoederen die tussen Laag Zuthem en Heino liggen. Wil je vervolgens naar een stadse omgeving, dan is Zwolle heel dichtbij en een groter contract kun je in deze omgeving nauwelijks vinden.

Kritische noot

Laag Zuthem is met een dikke 600 inwoners een klein dorp en stelt dus voor een bezoeker niet veel voor. Het is niet eeuwenoud en de activiteiten die hier worden ondernomen zijn vooral gericht op de eigen bevolking. Verder ligt Laag Zuthem in een nogal open agrarisch gebied dat niet erg tot de verbeelding spreekt.

Wat is er te doen in Laag Zuthem?

NGKV de Regenboog

De NGKV de Regenboog is een samenvoeging van de NGK en GKV kerken in Laag-Zuthem. De samengevoegde kerken zijn NGK Heino en GKV Langeslag. De kerk wordt nog actief gebruikt voor diensten. Als bezoeker kun je uiteraard een korte blik op dit gemeentelijk monument werpen.

Landgoederen

Net buiten Laag Zutthem, in de richting van Heino, liggen een tweetal landgoederen. Ze zijn in particulier bezit waardoor de gebouwen niet vrij toegankelijk zijn. Het park / tuin van het landgoed is doorgaans wel opengesteld en dat maakt een leuke wandeling toch mogelijk.

Den Alerdinck

Deze havezate ligt tussen Heino en Laag-Zuthem en ook dit landgoed wordt particulier bewoond. Op het landgoed ben je daarom welkom maar niet in het huis of het park. Het is in een wandeling goed te combineren met landgoed De Colckhof, de landgoederen grenzen aan elkaar.

De Colckhof

De Colckhof is tegenwoordig in bezit van Natuurmonumenten en ook hier wordt het huis particulier bewoond. Op het vrij toegankelijke landgoed zijn naast het hoofdgebouw onder andere een portierswoning, tuinmanswoning, moestuin en druivenkas te vinden.

In de buurt van Laag Zuthem

Andere plaatsen in Salland met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 30 juni 2020