Mariaparochie – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Mariaparochie. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je vanuit Almelo met de bus naar Mariaparochie. Met de auto rij je over de N349 zo naar Mariaparochie toe.

Tips en aanbevelingen

Mariaparochie ligt tegenwoordig dicht tegen Almelo stad aan en al ben je dus geïnteresseerd in stadse fratsen dan is dat niet ver. De andere kant op strekt het Twentse land zich richting Tubbergen en Ootmarsum uit.

Kritische noot

Mariaparochie heeft een welgekozen naam: weinigen zullen aan wat anders denken dan aan een kerk of klooster. In dit geval is het dus een kerk. Toch is er verder niet veel te bedenken die een tocht naar dit dorp rechtvaardigen, behalve als je er zelf woont of toevallig familie hebt die hier woont, is gaan wonen of de afgelopen 10 generaties is blijven hangen.

Wat is er te doen/bekijken in Mariaparochie?

R.K. kerk O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand

In 1918 werd in Mariaparochie de nieuw kerk in gebruik genomen. Weliswaar duurde de afbouw tot 1923, maar het toch niet al te grote Mariaparochie had hiermee een flinke driebeukige pseudobasiliek gekregen. Al snel daarna werden onder andere hier ook een R.K. basisschool, boerenleenbank, werkliedenvereeniging en sportvereeniging gesticht. Mocht je als katholiek eens tot de gedachte komen uit je eigen bubbel te springen, dan was dat hier in ieder geval vrijwel onmogelijk. Tot voor kort was in deze kerk rond Kerst een levende kerststal te zien, maar helaas is aan deze traditie een eind gekomen. Meer info: https://hpancratius.nl/mariaparochie/over-ons-mariaparochie/

In de buurt van Mariaparochie

Andere plaatsen in Twente met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 14 januari 2021