Mariënberg – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Mariënberg. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV is Mariënberg vanuit Zwolle en Emmen per trein bereikbaar. Met de auto rij je via de N36 zo naar Mariënberg.

Tips en aanbevelingen

Mariënberg ligt aan de oostzijde van Boswachterij Ommen, en dat is werkelijk wel de aanrader van dit gebied. Je kunt er prima wandelen en fietsen en juist aan de zijde van Mariënberg van de boswachterij loop je al snel over zandverstuivingen. Die kans heb je lang niet overal in Nederland.

Kritische noot

De oorsprong van het dorp ligt in de 14e eeuw. In al die eeuwen is het dorp erin geslaagd maar liefst één gemeentelijk monument te realiseren: het stationsgebouw. Met andere woorden; verwacht geen historische hoogtepunten hier.

Wat is er te doen in Mariënberg?

Sionskerk

In de Gereformeerde kerk in Mariënberg worden, afwisselend met de hervormde kerk, elke zondag twee diensten gehouden voor de plaatselijke bevolking maar ook voor belangstellende toeristen die in deze buurt zijn neergestreken. Het huidige kerkgebouw stamt uit 1951. Meer info: https://gerefkerkmarienberg.nl/

Kerk Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt)

Vlakbij het station van Mariënberg staat de kerk van de gemeente Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt). De wat eigenwijze vorm van de kerk maakt het een korte stop wel waard. Binnen staat een orgel waar ze maar wat trots op zijn, maar helaas is de kerk lang niet altijd open voor bezoek. Wel zijn er soms orgelconcerten. Meer info: http://www.marienberg.gkv.nl/

Uitkijkpunt De Distelbelt

Aan de Vecht, langs de Stuwdijk/Rheezerweg/Wechminkpad ligt uitkijkpunt De Distelbelt. Het is een zandheuvel van 7 meter hoog en bovenop heb je mooi uitzicht over de Vecht en de omgeving.

In de buurt van Mariënberg

Andere plaatsen in het Vechtdal met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 10 augustus 2020