Nederland (buurtschap in Overijssel) – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Nederland (buurtschap in Overijssel). Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kom je tot aan Blokzijl waarna het een lang maar niet onaardig stukje wandelen is via Baarlo. Met de auto rij je via De N333 en een enkele binnendoorweg zo naar Nederland.

Tips en aanbevelingen

Buurtschap Nederland heeft zijn aantrekkingskracht te danken aan zijn naam. Ben je hier dan toch, bezoek dan zeker meer van Nationaal park Weerribben-Wieden en het nabije Blokzijl is absoluut ook een bezoek waard.

Kritische noot

Nederland is op zichzelf werkelijk geen bezoek waard, je zult het moeten hebben van het “idee” dat je op een bijzondere manier in Nederland terecht bent gekomen.

Wat is er te doen/bekijken in Nederland (buurtschap in Overijssel)?

Plaatsnaambord

Nederland is een buurtschap in Overijssel met tegenwoordig slechts een tiental huizen. Toch trekt dit gehucht het nodige bezoek vanwege de naam. Helaas behoren de oranje plaatsnaamborden tot de meest ontvreemde in Nederland, zelfs nadat ze met speciaal materiaal zijn bevestigd. De oranje kleur van de plaatsnaamborden is overigens een eerbetoon aan voormalig vorstin Beatrix. Wil je nog meer leuke, bijzondere of gekke plaatsnamen verzamelen? De plaats Muggenbeet ligt net ten zuiden van buurtschap Nederland.

Nationaal park Weerribben-Wieden

Nederland ligt in het grote en aantrekkelijke Nationaal Park Weerribben-Wieden. Velen kennen dat gebied van Giethoorn, maar er is veel meer te doen en te zien. Hoewel water en riet altijd centraal blijven staan… Vanuit het buurtschap Nederland kun je wandelend of fietsend het gebied verder intrekken en bijvoorbeeld naar Kalenberg.

Zuiderzeepad

Heb je zin de benen eens flink te strekken, dan is het Zuiderzeepad wellicht een idee. Het pad loopt door buurtschap Nederland en verder, zoals de naam al aangeeft, rond de Zuiderzee (het huidige IJsselmeer). Na 492 kilometer ben je weer in op het vertrekpunt terug. Je kunt natuurlijk ook een deel ervan lopen, bijvoorbeeld het mooie gedeelte naar Ossenzijl. Meer info over de etappe door Nederland: Wandelen Zuiderzeepad etappe 14: Munnekeburen – Blokzijl.

Leuke weetjes

In het nabije Baarlo ligt op het kerkhof J. de Dood begraven, “de laatste schoolmeester van Nederland”. Dat klinkt heel onwaarschijnlijk, maar het was inderdaad de laatste schoolmeester….in dit buurtschap. Overigens waart de Dood nog steeds rond in Nederland, want er wonen tot op de dag van vandaag riettelers met die naam in dit buurtschap.

Oorspronkelijk was Nederland een buurtschap waar je alleen per boot kon komen.

Nederland ligt in Overijssel en Overijssel ligt in Nederland. Filosofisch gezien is dat toch wel een interessante constructie.

In de buurt van Nederland (buurtschap in Overijssel)

Andere plaatsen in de Kop van Overijssel met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 23 september 2020