Notter – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Notter. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Notter is met de buurtbus te bereiken. Met de auto rij je via de N35, N347 of N350 en op het eind een enkele binnendoorweg zo naar Notter toe.

Tips en aanbevelingen

Notter ligt precies tussen Nijverdal, Rijssen en Wierden. Alle drie zijn het plaatsen die een bezoekje waard zijn. Ben je meer van de natuur? Dan ligt ten westen de Sallandse Heuvelrug op je te wachten.

Kritische noot

Notter zelf heeft geen echte kern en daar zal je dus ook tevergeefs naar zoeken. Wel kom je hier al rondwandelend, fietsend of rijdend door helemaal niet gek Twents coulissenlandschap.

Wat is er te doen/bekijken in Notter?

Rijks- en gemeentelijke monumenten

Aan de Bussinkweg 1 is een compleet boerderijcomplex te vinden dat het heeft geschopt tot rijksmonument. Aan de Grimbergerweg staan nog enige schuren die het tot rijks- resp. gemeentelijk monument hebben weten te brengen. In het Twentse land is het sowieso een aanrader niet alleen te genieten van het landschap maar ook een oog open te houden voor de boerderijen en bijbehorende schuren. Er komen dan als vanzelf allerlei pareltjes voorbij.

Voormalige Kasteel Grimberg

Aan de zuidzijde van Notter lag in vroeger tijd Havezathe Grimberg met bijbehorend kasteel. Dit kasteel overleefde roerige tijden zoals de Tachtigjarige oorlog maar raakte in de 19e eeuw zodanig in verval dat het werd gesloopt. Tegenwoordig resten de oude poort, de grachten en een parkachtig landschap en niet in de laatste plaats een theehuis dat de deuren een aantal dagen per week openzwaait voor passanten. Meer info: http://www.theehuys-grimberg.nl/

In de buurt van Notter

Andere plaatsen in Twente met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 11 maart 2021