Nutter – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Nutter. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je vanuit Almelo of Ootmarsum met de bus in Nutter komen. Met de auto rij je via de N349 naar Ootmarsum en daarna een klein stukje noordwaarts.

Tips en aanbevelingen

Je kunt in Nutter prima wandelen en fietsen in natuurgebied het Springendal. Even wat anders? Dan zijn Tubbergen en Ootmarsum dichtbij.

Kritische noot

Nutter bestaat zelf uit wat verspreide bebouwing en is op zichzelf geen bezoek waard. Het hele gebied is typisch Twents landschap en het is dan ook niet voor niets dat in Nutter een paar grote campings en een aantal andere overnachtingsmogelijkheden zijn te vinden.

Wat is er te doen/bekijken in Nutter?

Natuurgebied Springendal

Springendal is een natuurgebied dat gedeeltelijk in Hezingen, maar ook voor een deel in Nutter en Oud Ootmarsum ligt. Je kunt er bijvoorbeeld goed wandelen over kronkelpaden en vlonderpaden, door beukenlanen en langs beken, bronvijvers, akkers, hooilanden en typisch Twentse boerderijen. Het heeft als bijnaam “tuin van Nederland” gekregen, oordeel zelf. Fietsen kan in dit Twentse landschap natuurlijk ook heel goed. In het gebied zijn op het Nutterveld ook een aantal grafheuvels (rijksmonumenten) uit vroeger tijd te vinden.

Natuurgebied Hazelbekke

Vanaf Theehuis Dennenoord, aan de Vasserweg 37, kun je natuurgebied Hazelbekke in. Het is een gebied dat door Natuurmonumenten langzamerhand weer terug wordt gebracht naar oude tijden met drassige landen. Hierdoor keren de dotterbloem, breedbladige orchis en grote keverorchis weer terug. Wandelen en fietsen kan hier op de paden. Vanuit Ootmarsum is het prima bereikbaar, dus een combinatie van deze plaats met dit natuurgebied is goed mogelijk.

In de buurt van Nutter

Andere plaatsen in Twente met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 16 november 2020