Oud Ootmarsum – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Oud Ootmarsum. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je naar Ootmarsum en vandaar is het een klein stukje wandelen naar Oud Ootmarsum. Met de auto rij je via de N349 of N736 naar Ootmarsum en vandaar binnen no-time Oud Ootmarsum binnen.

Tips en aanbevelingen

Ootmarsum ligt net ten zuiden van Oud Ootmarsum en heeft een aantrekkelijk oud centrum in de aanbieding. Dat weten heel veel mensen te vinden, dus helemaal alleen zal je er niet snel zijn. Zin in meer natuur en en echt Twents landschap? Ga dan naar natuurgebied Springendal in het noorden van Oud Ootmarsum.

Kritische noot

Oud Ootmarsum heeft, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet bepaald veel historie in de aanbieding.

Wat is er te doen/bekijken in Oud Ootmarsum?

Boerderijen aan de Laagsestraat

Toegegeven, in de omgeving zijn er genoeg Twentse boerderijen en woonhuizen te zien, maar aan de Laagsestraat staan ze, heel handig, wat dichter bij elkaar. Ben je hier dan toch in de buurt, dan is het dus de moeite hier en daar op de rem te trappen of zelfs af- of uit te stappen.

Natuurgebied Springendal

Springendal is een natuurgebied dat gedeeltelijk in Hezingen, maar ook voor een deel in Nutter en Oud Ootmarsum ligt. Je kunt er leuk wandelen over kronkelpaden en vlonderpaden, door beukenlanen en langs beken, bronvijvers, akkers, hooilanden en typisch Twentse boerderijen. Het heeft als bijnaam “tuin van Nederland” gekregen, oordeel zelf. Fietsen kan in dit Twentse landschap natuurlijk ook heel goed. In het gebied zijn op het Nutterveld een aantal grafheuvels (rijksmonumenten) uit vroeger tijd te vinden.

Trekker rijden in Twente

Zelf eens op een trekker rijden? Dat kan in Twente. Vanuit Oud Ootmarsum ga je na een uitleg en oefenen zelf op de oldtimer trekker om een rit in de omgeving te maken. Je rijdt wel achter een ervaren chauffeur aan om te zorgen dat er niet al te gekke dingen gebeuren. Meer info: https://trekkerrittwente.nl/

In de buurt van Oud Ootmarsum

Andere plaatsen in Twente met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 16 november 2020